Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 4
Sutra: 5° 5° 4
19. siječnja 2019.
Obilježavanje Dana državnosti

Državni vrh položio vijence na Oltaru domovine i Mirogoju

Foto ilustracija
Foto ilustracija
Autor:
Objavljeno: 25. lipanj 2018. u 12:51 2018-06-25T12:51:00+02:00

Predsjednici države, Sabora i Vlade te drugi dužnosnici bili su i u crkvi  sv. Marka na misi za Domovinu koju je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić

Hrvatska danas slavi Dan državnosti, a državni vrh  jutros je u spomen na poginule za Domovinu položio vijence na Oltaru domovine i na Mirogoju.

Predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Andrej Plenković sa izaslanstvima su, nakon polaganja zajedničkog vijenca na Oltaru domovine, počast poginulima za Domovinu odali polaganjem vijenaca na gradskome groblju Mirogoju ispred spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid bol", ispred Središnjega križa branitelja i na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Vijenac je položen i na  grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Predsjednici države, Sabora i Vlade te drugi dužnosnici zatim su otišli u crkvu. sv. Marka na misu za Domovinu koju predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

U prigodi Dana državnosti svečani prijam za državne dužnosnike, diplomate i predstavnike, gospodarskog, kulturnog i javnoga života popodne će prirediti predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Dan državnosti slavi se u spomen na 25. lipnja 1991. godine, kada je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika tadašnje SFRJ, na temelju plebiscitarne volje građana iskazane na referendumu održanom 19. svibnja 1991. godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka