Umirovljeni svećenik se slaže s Milanovićem

Don Grubišić o micanju svećenika iz protokola: onome što je Bog stvorio ne treba posebni blagoslov

Damir Kundić

Nema načina da mu se to naredi, već je to pitanje savjesti. Očito je zatajila njegova savjest, za koju mi se čini da nije baš dobro odgojena, rekao je na upit treba li Čačić dati ostavku



Saborski zastupnik don Ivan Grubišić slaže se s novitetom iz protokola Vlade Zorana Milanovića da se kod svečanih otvorenja novih objekata izbaci svećenički blagoslov.


– Osobno vjerujem da je sve što postoji stvorio Bog, a ono što je Bog stvorio ne treba biti posebno blagoslovljeno. To je kao da idete soliti more. Ono je već samo po sebi dovoljno slano – pojasnio je svoj stav jučer u Karlovcu umirovljeni svećenik, koji aktualnu Milanovićevu garnituru ipak vidi kao “vladu velikih želja i velikih improvizacija”.


Dodao je kako niti nju ne krasi politika za opće dobro, već samo politikantstvo iz interesa.




– Oni koji i dalje vjeruju političarima da će promijeniti stvari su naivci, da ne kažem slinavci – ustvrdio je don Grubišić, za kojeg, pak, nema dileme bi li Radimir Čačić nakon presude za nesreću u Mađarskoj trebao podnijeti ostavku.


– Nema načina da mu se to naredi, već je to pitanje savjesti. Očito je zatajila njegova savjest, za koju mi se čini da nije baš dobro odgojena. Osim toga, danas vidimo kako opet vozi automobil i priča na mobitel. Nije on shvatio ništa što se dogodilo – zaključio je don Grubišić i dodao da bi na Čačićevom mjestu odmah odstupio.