Predsjednik splitskog HČSP-a optužuje

Don Grubišić najavio tužbu protiv Podruga koji ga optužuje da skriva imovinu

Hina

Podrug je ustvrdio da don Grubišić već više od 10 godina u Splitu prima mirovinu, a tvrdi da ju ne prima, te da prima cijeli iznos plaće u Saboru, a tvrdi da ne prima



SPLIT Predsjednik splitskog HČSP-a Luka Podrug optužio je danas kandidata za splitsko-dalmatinskog župana Nezavisne liste za građansku i etičku Hrvatsku don Ivana Grubišića da ne govori istinu o svojoj imovini te ga pozvao da se očituje o tomu ili da se povuče iz utrke za župana, a don Grubišić mu je uzvratio da će ga tužiti.


Podrug je danas u Splitu ustvrdio da don Grubišić već više od 10 godina u Splitu prima mirovinu, a tvrdi da ju ne prima, te da prima cijeli iznos plaće u Saboru, a tvrdi da ne prima.


Don Ivan Grubišić prima 350.000 kuna godišnje koliko primaju saborski zastupnici, rekao je Podrug na zajedničkoj konferenciji za novinare novouspostavljene koalcije u Splitu i županiji koju osim njegove stranke, čine HDZ, HSP dr. Ante Starčević, BUZ, HSLS, HDS (Hrvatska demokršćanska stranka) i nezavisna vijećnica Ljubica Vrdoljak.




Po Podrugovim riječima tu koaliciju ne zanima don Grubišić kao osoba, nego kao kandidat za župana jer je on, po Podrugu, virtualni i prikriveni kandidat SDP-a.


Podrug je novinarima dostavio i napis jednog tjednika u kojem se navodi da je don Grubišić još kao svećenik u Velebitskoj ulici u Splitu kupio nadgrađe te bez građevinske i lokacijske dozvole napravio dva kata i ukupnu zgradu od 569 metera četvornih površine. “Sve je to don Grubišić, po tom napisu, prodao a u imovinskoj kartici je to sakrio”, rekao je Podrug.


Don Ivan Grubišić je odbacio sve današnje Podrugove tvrdnje te je najavio tužbu protiv njega.


“Luka Podrug će morati na sudu dokazati istinitost toga što govori. Sutra će odvjetnik dobiti punomoć pa će tužba protiv Podruga ići skupa s onom protiv Željka Keruma. Novac koji dobijem presudom ići će u humanitarne svrhe, izjavio je za Hinu večeras don Grubišić.


Kerum je na predizbornom skupu Hrvatske građanske stranke (HGS) u subotu navečer u Solinu rekao kako ne treba nasjedati na to da je Grubišić svećenik.


“On je teška prijevara, kadar KOS-a, a o tome postoje podatci dugi niz godina. I Jugoslavenčina, mrzi sve što je vjersko i hrvatsko” rekao je Kerum u Solinu.