Država i Crkva

Divjak odgovorila Bozaniću: U školama se uče znanstvene činjenice. Sigurna sam da Crkva zna svoje ovlasti

Hina

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

"Sigurna sam da i Crkva to razumije", dodala je te podsjetila da u školama ne smije biti nikakve diskriminacije već se moraju promovirati ustavne vrijednosti.



ZAGREB – Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak odgovorila je na poruku kardinala Josipa Bozanića o potrebi uključivanja Crkve u odgoj i obrazovanje djece. Rekla je da se u školama uče znanstvene činjenice, a uključivanje Crkve je moguće onoliko koliko to roditelji dopuštaju.


Učenicima u školi trebaju biti dostupne znanstvene spoznaje i činjenice, a odgojnu komponentu škole ostvaruju u suradnji s roditeljima koji su i po zakonu i po Ustavu zaduženi za odgoj djece, poručila je Divjak uoči sjednice Vlade upitana za Bozanićevu poruku da u odgoj i obrazovanje djece treba uključiti i Crkvu.


Podsjetila je da su škole uređene zakonima i Ustavom, a svatko treba znati gdje završavaju njegove ovlasti.




“Sigurna sam da i Crkva to razumije”, dodala je te podsjetila da u školama ne smije biti nikakve diskriminacije već se moraju promovirati ustavne vrijednosti.


Poruku o potrebi uključivanja Crkve u odgoj i obrazovanje djece Bozanić je uputio u srijedu na tradicionalnom susretu s ravnateljima predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova na području Zagrebačke nadbiskupije.