Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
20. ožujka 2019.
Svjetski dan učitelja

Divjak obećala za iduću godinu učiteljima veće plaće i bolje uvjete rada

Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 5. listopad 2017. u 11:31 2017-10-05T11:31:39+02:00

Istaknula je da se za iduću godinu u proračunu planira 400 milijuna kuna više za povećanje plaća učiteljima, nastavnicima i profesorima, temeljem onoga što je Vlada već dogovorila. Obećala im je i bolje uvjete rada, za što će iz EU fondova povlačiti sredstva za opremanje škola, a nudit će se i programi obrazovanja u suradnji s nadležnim agencijama

ZAGREB Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak čestitala je u četvrtak, uoči sjednice Vlade, Svjetski dan učitelja najavivši da bi se od iduće godine trebale povećati njihove plaće i poboljšati uvjeti rada.

Čestitam Svjetski dan učitelja svim učiteljima, nastavnicima i profesorima koji poučavaju i ulažu svoju energiju, znanje i sposobnosti u to da bi nam škole bile bolje i provode svoje mini reforme. Zahvaljujem svima na podršci velikoj obrazovnoj reformi na kojoj radimo, rekla je Divjak novinarima pred Banskim dvorima.

Istaknula je da se za iduću godinu u proračunu planira 400 milijuna kuna više za povećanje plaća učiteljima, nastavnicima i profesorima, temeljem onoga što je Vlada već dogovorila. Obećala im je i bolje uvjete rada, za što će iz EU fondova povlačiti sredstva za opremanje škola, a nudit će se i programi obrazovanja u suradnji s nadležnim agencijama.

Upitana za komentar podataka da su hrvatski učitelji među mlađima, ali i među najslabije plaćenima u EU-u, odgovorila je kako su plaće sigurno važne, kao i materijalni status. U skladu s mogućnostima, radimo najbolje što možemo, kazala je ponovivši da će im se iduće godine povećati plaće.

»Puno je važniji status učitelja, da im omogućimo stalno usavršavanje, kako bi bili ponosni na svoj poziv i mi na njih«, rekla je Divjak poručivši kako je osobno ponosna na hrvatske učitelje, a važno je da hrvatski učenici dobiju »školu za život«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka