Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Debakl na izborima

Dalija Orešković za Novi list otkrila što će biti sa Startom, a ima i poruku za one koji su je napustili

Dalija Orešković / D. KOVAČEVIĆ
Dalija Orešković / D. KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 31. svibanj 2019. u 7:32 2019-05-31T07:32:00+02:00

Ostavke su podnijeli - nekadašnja članica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Branka Lukačević Gregić, nekadašnji dužnosnik GONG-a Duje Prkut, odvjetnica Nicole Kwiatkovski, te Stjepan Perko i Tonći Talaja

ZAGREB - Predsjednica Starta Dalija Orešković izjavila je jučer za naš list da stranka nastavlja s djelovanjem bez obzira na loš izborni rezultat na Europskim izborima, te ostavke čak petero članova stranačkog predsjedništva.

- Start ide dalje. Uskoro će se sastati stranačka tijela kako bi se donijele odluke o novim članovima predsjedništva. Ubrzo ćemo imati i novi dizajn naše web stranice kako bi kroz nju i kroz društvene mreže bolje komunicirali bit naših politika.

A što se tiče onih koji su podnijeli ostavke zaista im želim sve najbolje i ne mislim da je itko od njih na bilo koji način loš čovjek. Naprosto je došlo do nesporazuma na samom početku kampanje. Ali ne radi se ovdje o nekim tektonskim poremećajima budući da smo mi još uvijek nova i relativno mala stranka, rekla je Orešković.

Ostavka petero članova predsjedništva poslana je formalno vodstvu stranke u nedjelju neposredno prije zatvaranja birališta, a nitko od onih koji su dali ostavke nije bio s ostalim članovima vodstva stranke dok su se čekali rezultati.

Ostavke su podnijeli - nekadašnja članica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Branka Lukačević Gregić, nekadašnji dužnosnik GONG-a Duje Prkut, odvjetnica Nicole Kwiatkovski, te Stjepan Perko i Tonći Talaja.

Oni su u priopćenju kao razlog ostavke naveli »nezadovoljstvo procesima i odnosima unutar stranke”, te »različito shvaćanje poželjne političke strategije, organizacije kampanje i digitalnog stranačkog rada«. Sama je odluka o ostavci donesena prije više od mjesec dana kada su se njeni potpisnici potpuno povukli iz kampanje, ali nisu o tome obavijestili javnost kako bi zaštitili Start od negativne medijske slike.

U priopćenju su dodali da se u stranku uključili kada su je »prepoznali kao rješenje za političku tragediju u kojoj se nalazi Republika Hrvatska”, ali su potom ipak brzo zaključili da Start „trenutno ne razvija vlastite kapacitete za preuzimanje ove zahtjevne, odgovorne i teške uloge” pa su stoga odlučili istupiti iz predsjedništva i članstva poželjevši onima koji ostaju »sreću i uspjeh u daljnjem radu«.

Orešković najavljuje da će uskoro stranka izaći s novim inicijativama, a u fokusu će na početku biti situacija s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa.

- To se tijelo u ovom trenutku nalazi pod velikim pritiskom s više strana. S jedne strane Upravni sud donosi odluke kojima ukida odluke Povjerenstva, prvo u slučaju Milana Bandića, a sada i u slučaju Martine Dalić i takozvane grupe Borg.

Osim toga Ministarstvo uprave pod vodstvom Lovre Kuščevića priprema izmjene Zakona kojima se žele oduzeti neke ovlasti Povjerenstva. A sve to uoči odluke Povjerenstva o Andreju Plenkoviću. A da pritom nitko iz hrvatske politike na sve to ne reagira, rekla je Orešković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.