Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
22. studenoga 2019.
Na dječaka pala vrata

DRAMA NA OSJEČKOM SUDU Trogodišnji Madinin brat završio u bolnici s potresom mozga

Odvjetnica Bezbradica Jelavić  / Foto Marko Prpic/PIXSELL
Odvjetnica Bezbradica Jelavić / Foto Marko Prpic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 18. svibanj 2018. u 20:17 2018-05-18T20:17:56+02:00

Dok se vodilo ročište na sudskom postupku u kojem se treba donijeti odluka o tome hoće li ovi tražitelji azila i dalje ostati smješteni (protiv svoje volje) u zatvorenom detencijskom centru u Tovarniku, dječaka se vrata ozbiljno ozlijedila, pa je završio u KBC-u Osijek s dijagnozom potresa mozga gdje je zadržan na liječenju

Prije šest mjeseci ostali su bez kćerke koja još nije imala šest godina, a danas se nesreća dogodila trogodišnjem sinu migrantske obitelji Hosseini. Na dječaka su, kako smo uspjeli neslužbeno doznati, pala teška drvena vrata dok se na osječkom Upravnom sudu odvijalo ročište u detencijskom postupku za nekoliko migrantskih obitelji smještenih u Tovarniku.

Dok se vodilo ročište na sudskom postupku u kojem se treba donijeti odluka o tome hoće li ovi tražitelji azila i dalje ostati smješteni (protiv svoje volje) u zatvorenom detencijskom centru u Tovarniku, dječaka se vrata ozbiljno ozlijedila, pa je završio u KBC-u Osijek s dijagnozom potresa mozga gdje je zadržan na liječenju.

Podsjetimo, obitelj Madine Hosseini je u Hrvatsku ušla prije dva mjeseca i zatražila azil. Nakon toga su završili u Tovarniku, a njihovoj odvjetnici Sanji Bezbradici Jelavić je s njima dopušten kontakt tek prije desetak dana.

U međuvremenu se oglasio i Europski sud za ljudska prava čiju je reakciju zatražila Bezbradica Jelavić i zatražio da se obitelj premjesti iz Tovarnika u uvjete primjerenije za boravak djece.

Odluku u detencijskom postupku sud treba objaviti u utorak.

Službenu potvrdu o nesreći na osječkom sudu zatražili smo od policije, no do zaključenja ovog teksta nismo dobili nikakav odgovor.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.