Priopćenje

DIP: Svi predsjednički kandidati dostavili finacijska izvješća

Hina

Državno izborno povjerenstvo (DIP) izvijestilo je da su svi predsjednički kandidati u propisanom roku i u skladu sa Zakonom o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe dostavili svoja izvješća o primljenim donacijama i troškovima kampanje



ZAGREB – Državno izborno povjerenstvo (DIP) izvijestilo je da su svi predsjednički kandidati u propisanom roku i u skladu sa Zakonom o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe dostavili svoja izvješća o primljenim donacijama i troškovima kampanje.


DIP u priopćenju navodi i da će podaci o prvim privremenim i nepotpunim rezultatima predsjedničkih izbora, koji će se u prvom krugu održati 28. prosinca, od 20 sati biti dostupni na internetskim stranicama Povjerenstva (www.izbori.hr).


Tijekom izbornog dana DIP će na svojim internetskim stranicama objaviti podatke o izlaznosti birača (brojčano i u postocima) do 11,30 sati s objavom u 12 sati, te do 16,30 sati s objavom u 17 sati.Prvi privremeni i nepotpuni rezultati izbora bit će dostupni od 20 sati na internetu. Isti podaci biti će u isto vrijeme dostupni i u DIP-ovu Press centru u zgradi Hrvatskoga sabora.DIP će prve neslužbene izborne rezultate objaviti u 22 sata na konferenciji za novinare u Saboru.