Opsežna akcija

Četvrti dan potrage za 16-godišnjakom nestalim na Krki, na terenu brojne službe

Hina

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Čamac u kojem su bila četiri maloljetnika prevrnuo se u subotu poslijepodne kada se jedan od njih ustao što je narušilo ravnotežu uslijed čega su sva četiri maloljetnika pala u vodu



Četvrti je dan potrage za maloljetnikom koji je nestao u subotu nakon prevrtanja čamca kod otočića Visovca na Krki te se, nakon što je jučer pretraženo područje Visovca, potraga nastavlja u utorak na širem terenu, izvijestili su iz šibenske policije koja koordinira potragom.


»Intenzivnu potragu nastavljaju djelatnici šibenske policije, krim-policije i pomorske policije, ronioci Specijalne policije Split, ronioci i terenci Hrvatske gorske službe spašavanja sa psom i brodom, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dubravice, djelatnici Nacionalnog parka Krka te vojska s dronom i sonarom«, rekla je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.


Jučerašnja potraga za nestalim maloljetnikom obustavljena je sinoć oko 19 sati.




Podsjetimo, čamac u kojem su bila četiri maloljetnika prevrnuo se u subotu poslijepodne kada se jedan od njih ustao što je narušilo ravnotežu uslijed čega su sva četiri maloljetnika pala u vodu, izvijestila je policija nakon obavljenog očevida.


S obzirom na stanje šoka od pada u vodu i činjenicu da nestali maloljetnik nije bio vješt u plivanju, nakon pokušaja ostalih da mu pomognu, ostao je u vodi u blizini prevrnutog čamca dok su preostali otplivali po pomoć na otok Visovac. Dolaskom brodice s Visovca u pomoć, nestali maloljetnik nije zatečen u blizini prevrnutog čamca nakon čega je organizirana opsežna potraga.