Jedan od savjetnika predsjednice nije po volji ni glavnom tajniku HDZ-a

Brkić zbog Radeljića najavio izlazak iz HDZ-a

Dražen Ciglenečki

N. Reberšak

N. Reberšak

Unatoč Brkićevom upozorenju, Karamarko nije popustio, jer mu je Mate Radeljić očito jako važan



ZAGREB  Kolinda Grabar-Kitarović danas započinje petogodišnji predsjednički mandat, a odredila je i većinu ljudi koji će joj pomagati u obnašanju dužnosti. Među njima posebno strše dva imena, Mate Radeljić, koji će biti predsjedničin savjetnik za unutarnju politiku, te Ante Deur, šef budućeg Savjeta za branitelje. 


Radeljić je trenutačno zaposlen u Hrvatskoj gospodarskoj komori, a član je i Nadzornog odbora HRT-a, gdje je ušao na prijedlog HDZ-a. Riječ je o čovjeku koji, kad je riječ o politici, doslovno može sa svakim.


Teško je i nabrojati sve stranke i pojedince kojima je Radeljić u prošlosti stavljao na raspolaganje svoje usluge, u prvom redu u izbornim kampanjama. Otkad je 2000. godine dobio otkaz na HTV-u, na kojem je pripadao tvrdoj HDZ-ovoj frakciji, kod Radeljića se stalno ispreplitao medijski i politički angažman.




Radio je na osječkim lokalnim televizijama, ali je bio i među osnivačima stranke Demokratski centar, pa potom pomoćnik ministrice Jadranke Kosor, bliski suradnik Branimira Glavaša nakon njegovog izbacivanja iz HDZ-a, zatim je prešao Anti Đapiću, onda se opet vratio HDZ-u, da bi na lokalnim izborima 2014. vodio kampanju Ivice Vrkića, kandidata ljevice za gradonačelnika Osijeka.


Opširnije u tiskanom izdanju