News bar ili prava stvar!?

Branko Đapić predstavio Nezavisnu listu za EP: Dolje demokracija, živjela demoKroacija!

Siniša Pavić

"Branko Đapić će se zalagati za slobodu govora, za sve Hrvate u Hrvatskoj, pizda mu materina", istaknuo je kandidat Branko Đapić, pojasnivši kako se njegova lista za europarlament sastoji od pravih Hrvata, »a pravi Hrvati su oni koji su mrtvi, Matija Gubec, Zrinski Frankopan, ban Jelačić«



ZAGREB Premda u Državnom izbornom povjerenstvu tvrde kako je rok za prijavu kandidacijskih lista za izbore hrvatskih zastupnika u Europski parlament odavno prošao, Branko Đapić je u četvrtak mrtav ozbiljan predstvao svoj program i svoju Nezavisnu listu za EU parlament.


Čak je, kako političaru od formata i dolikuje, na vlastitu promociju zakasnio akademskih petnaeset minuta da bi, i prije nego li je zasjeo za konferencijski stol, u jednoj rečenici sažeo programsko a najbitnije, kazavši: »Odma’ da vam kažem, ovo je hrvatska presica i onaj koji nije Hrvat neka napusti dvoranu!«


Branko Đapić je zatim, nalio malo vode u čašu. Mudar potez, s obzirom da bi se svaka usta osušila od tolike verbalne paljbe. Potparol Branka Đapića kazao je kako se pred hrvatskom javnošću ukazao jedini autohtoni hrvatski kandidat za EU parlament, a ono što donosi je Kroalicija za bolju Hrvatsku, spas od neprijatelja i izdajnika domovine. 




– Sigurno se pitate tko je Branko Đapić – pitao se Branko Đapić, da bi Branko Đapić na to i odgovorio. 


U najkraćem, rođen je u Ivankovu pokraj Vinkovaca, a Hrvatsku je vazda toliko volio da je tjeran komunističkim režimom pobjegao u dijasporu – u Istru! Đapić kazuje i da je od davnina član Stožera za obranu Vukovara, da ima oko 1000 dana ratnoga staža i da je stopostotni invalid. Doktori su mi, doduše, davali 10 posto, pa 20, a onda je, kako reče, izvadio Garonju na stol. 


– Branko Đapić je čovjek od 100 posto! – kazao je Branko Đapić vezano za invaliditet Branka Đapića. 


Upitan zbog čega od sebi govori u trećem licu, Branko Đapić je kazao da to čini zato da njegov egoizam nikada ne bi došao pod bilo kakav upitnik.


Rekao je i kako je EU najgora stvar koja se hrvatskom narodu dogodila od sporazuma s Atilom, kazao kako neće raditi za plaću kao drugi jer mu je i braniteljska mirovina dosta, a posebice je naglasio kako će se zalagati za ulazak srpskih poslanika u EU parlament jer to garantira raspad zajednice zvane EU za godinu, dvije.


Predstavljajući program Branko Đapić je spomenuo štošta. Zalagat će se, među ostalim, i za slobodu svih oblika umjetničkog stvaralaštva, osim kubizma, jer, kako reče, Hrvati imaju oba oka i noramalan oblik glave. 


– Zalagat će se i za slobodu govora, za sve Hrvate u Hrvatskoj, pizda mu materina – istaknuo je. 


Zalagat će se i za zabranu ćirilice u hrvatskoj Banja Luci, a dotaknuo se i svake vrste seksualizma detektiravši kako je najveći alfamužjak u Hrvata zapravo alfa žena.


– Ona koja je sakupila 70 posto potpisa, Željka Karamarković, odnosno Markač, Markić – rekao je Đapić. 


Kritičan je Đapić prema seljacima koji su taman takvi da u Istri boškarini sami sebe muzu, a na niz novinarskih provokacija Đapić je odgovorio s logičnim protupitanjem: »Kad ste tako pametni, što se vi niste kandidirali za EU parlament!« No, na upit što ako DIP ipak ne prihvati njegovu kandidaturu, dao je poprilično neodređen odgovor.


– Hrvatska lista Branka Đapića sastoji se od pravih Hrvata, a pravi su Hrvati oni koji su mrtvi, Matija Gubec, Zrinski Frankopan, ban Jelačić…. – istaknuo je Đapić. 


Branko Đapić pustio je emocijama da ga ponesu jedino kad su mu javili da je predsjednik RH Ivo Josipović negdje izjavio kako je Branko Đapić najpotentniji hrvatski političar. 


– To je rekao!? Za mene!? Sav sam se najažio – priznao je Đapić. 


Inače, ovo su za sada jedini izbori za koje se kandidirao. A predsjednički izbori, ili možda parlamentarni!?


– Ako Branko Đapić ne prođe na EU izborima, ‘ko zna što će se dogoditi – kazao je Branko Đapić.


Nazočni su otpravljeni uz poruku – glas za Branka Đapića je glas za Hrvatsku kakvu Hrvati zaslužuju. Dok je Branko Đapić pritisnut obvezema hitao dalje, dječji zbor Kolibri pjevao je himničnu »Najljepša je zemlja moja«, makar je dio nazočnih do zadnjeg trena vjerovao kako će se čuti ona »Hrvatska je mala, dva Đapića za EU dala«.