Reakcija na jučerašnji istup

Bojom na političku propovijed: Na Košićevom župnom dvoru noćas ispisani grafiti “Smrt fašizmu”

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook

Na župnom dvoru ispisana je parola "Smrt fašizmu, sloboda narodu" i nacrtana crvena zvijezda, a ostavljeni su i potpisi Antifa Sisak i Radnička fronta. Fotografije grafita je na svojim Facebook stranicama ostavila grupa Antifa Šibenik



Nakon što je sisački biskup Vlado Košić tijekom propovijedi za blagdan Velike Gospe održao još jedan u nizu političkih govora, tijekom kojeg je uz ostalo Jugoslaviju nazvao terorističkom državom, na župnom uredu u Sisku jutros su ga dočekali grafiti ispisani crvenom bojom.


Na župnom dvoru ispisana je parola “Smrt fašizmu, sloboda narodu” i nacrtana crvena zvijezda, a ostavljeni su i potpisi Antifa Sisak i Radnička fronta. Fotografije grafita je na svojim Facebook stranicama ostavila grupa Antifa Šibenik, uz poruku – “Stigla podrška iz Siska s najcrnjeg izvora klerofašizma, župni dvor nasuprot katedrale. Fala Sisak, čitate nam misli dok slušamo Košićevu ustašku promidžbu s oltara”.


– Utecimo se Majci Mariji s molbom da nam izmoli da na vlast dođu čestiti ljudi, oni kojima će na prvom mjestu na srcu biti zajedničko a ne njihovo osobno dobro. Koji će biti hrabri obračunati se s financijskom i političkom korupcijom, koji će nas već jednom osloboditi jugo-komunističkog nasljeđa te provesti lustraciju da ne moramo gledati u Njemačku, već da sami odbacimo one koji su, poput kralja Heroda, činili zločine nad našim narodom i tolika desetljeća ga progonili te se i danas osjeća robom u vlastitoj zemlji. Lustrirati znači osvijetliti: svjetlom Evanđelja, Kristovim svjetlom, koje nam je dala Marija trebamo osvijetliti svoju prošlost i sadašnjost te otkriti što je ono što nas čini nesposobnima za budućnost i to odbaciti. To možemo učiniti na predstojećim izborima, poručio je tijekom jučerašnje propovijedi Košić, dodajući da Hrvatskom “više ne mogu vladati oni koji su štitili i štite ubojice i taj zločinački režim”.




– Možda bi bilo dobro poslušati jednog bivšeg narodnog zastupnika u Hrvatskom saboru koji je predložio da se objavi popis svih onih koji su u Saboru 28. lipnja 2013. glasovali za zakon o zaštiti udbaša ‘pa da birači na skorim izborima znaju kada budu glasovali tko su bili zaštitnici ubojica i zločinaca i nipošto njih ne biraju, zaključio je biskup, inače poznat po čestom izražavanju ultradesnih političkih stavova.