Prijava

Bivši dopredsjednik Mladeži HDZ-a kazneno prijavio Škoru za ratno dezerterstvo: ‘Umjesto u rat otišao je pjevati po SAD-u’

P. N.

Deseci tisuća poginulih, sto tisuća ranjenih i invalida, milijun prognanika Miroslava Škoru nimalo nisu zanimali jer je bio uvjeren da Hrvatska nema nikakve šanse da se obrani od daleko nadmoćnijeg velikosrpskog agresora, piše Višeslav Dokoza /Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Deseci tisuća poginulih, sto tisuća ranjenih i invalida, milijun prognanika Miroslava Škoru nimalo nisu zanimali jer je bio uvjeren da Hrvatska nema nikakve šanse da se obrani od daleko nadmoćnijeg velikosrpskog agresora, piše Višeslav Dokoza /Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Škoro nije bio ni u umjetničkoj satniji niti je sudjelovao u pjesmi »Moja domovina« s ostalim pjevačima, naveo je Dokoza. Iz stožera Miroslava Škore na zahtjev Zadarskog lista za očitovanjem nisu odgovorili



Višeslav Dokoza iz Starigrada poslao je priopćenje u kojem je naveo kako je pod punom odgovornošću, svojom voljom i kao izraz svoje domoljubne dužnosti na Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske u Zagrebu u četvrtak, 5. prosinca podigao kaznenu prijavu protiv pjevača Miroslava Škore zbog kaznenog djela ratnog dezerterstva, piše Zadarski list.


Dokoza je bivši dopredsjednik Mladeži HDZ-a RH-a i bivši direktor komunalnog poduzeća T.D. »Argyruntum« d.o.o. iz Starigrada- Paklenice.


Naime, Škoro se nije, kako navodi Dokoza, odazvao pozivu za obranom domovine Hrvatske koja je 1991. godine bila izložena općem napadu daleko nadmoćnijeg velikosrpskog agresora i srpskih pobunjenika u Hrvatskoj koji su još od ‘Načertanija’ iz 1844. i memoranduma SANU-a sustavno pripremali teren za otvorenu i brutalnu agresiju s ciljem da stvore zločinačku Veliku Srbiju na granici: Karlobag – Karlovac – Virovitica.


Pjevao u SAD-u




Međutim, prijavljenik Škoro je uvidjevši da će Milošević pokrenuti sveopću agresiju na Hrvatsku netragom nestao iz njegovog rodnog Osijeka, iako je bio vojni obveznik i potpuno zdrav, te je pobjegao u SAD u grad Pittsburgh, čime je odbio domoljubnu dužnost i zapovijed vrhovnog zapovjednika dr. Tuđmana da se stavi na raspoložbu u obranu domovine, a nije se odazvao ni na poziv za općom mobilizacijom, što je mu je bila obveza, piše Dokoza.


Višeslav Dokoza / Screenshot Laudato TV


Višeslav Dokoza / Screenshot Laudato TV



Da apsurd bude još veći tada 28-godišnji Škoro pjeva po SAD-u u raznim klubovima ne mareći za sudbinu svoje hrvatske domovine, napominje Dokoza. Viđaju ga i po jugoslavenskim klubovima gdje pjeva kao da se u Hrvatskoj ne događa brutalna agresija i kao da to nema nikakve veze s njime.


Deseci tisuća poginulih, sto tisuća ranjenih i invalida, milijun prognanika njega nimalo nisu zanimali jer je bio uvjeren da Hrvatska nema nikakve šanse da se obrani od daleko nadmoćnijeg velikosrpskog agresora, piše Dokoza.


U SAD u piše pjesmu »Ne dirajte mi ravnicu« te se 1992. vraća u Hrvatsku nakon međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, kad je uvidio da Hrvatska nije izgubila rat i da je pitanje trenutka kada će Hrvatska okupirana područja biti oslobođena na čelu s najvećom žrtvom Domovinskog rata svakog hrvatskom domoljubu svetim Vukovarom, gdje je pobijeno na tisuće ljudi, a grad od 40 tisuća stanovnika sravnjen sa zemljom, napominje Dokoza.


Imidž domoljubnog pjevača


No, Škoro ne staje na tome, već smišljeno gradi imidž domoljubnog pjevača te piše između ostalih pjesme: »Matu«, »Sude mi«.


Hrvatskom narodu opterećenom ratnim stradanjima i postratnim strahotama u srce ulazi nekoliko njegovih pjesama poistovjećujući te pjesme sa sudbinom i golgotom hrvatskog naroda.


No, s vremenom se dolazi do spoznaje da je to sve Škorina farsa i da on te pjesme nije pisao domovini Hrvatskoj ni svome narodu, kaže Dokoza.


Miroslav Škoro / Snimio Davor KOVAČEVIĆ


Miroslav Škoro / Snimio Davor KOVAČEVIĆ



Ovaj pjevač je tako izjavio: »Znam da me bije glas nekoga tko pjeva pjesme koje pozivaju na ovo ili ono, ali ja nikada nisam iskoristio riječ Hrvatska u svojoj pjesmi, čak ni imena gradova ili ljudi. Govorim generalno o ljubavi, domovini, vjeri. Nikada nisam rekao da to mora biti katolička vjera, hrvatska domovina ili određeni narod. Svatko normalan se tu može prepoznati jer kad pjevam »Sude mi«, sude svima. Nisam rekao: »Sude Anti Gotovini«, ali ljudi to zlonamjerno iščitavaju kako im paše«, izjavio je svojedobno Škoro.


Miroslav Škoro vješt je manipulator koji se svo ovo vrijeme igrao s emocijama napaćenog hrvatskog naroda, ali i svih onih kojima je Hrvatska u srcu, napominje Dokoza.


Naime, Hrvatsku su branili i dragovoljci iz 40 zemalja svijeta, među kojima i legendarni Francuz Jean Michele Nicolier u Vukovaru i mnogi te čak i treća generacija naših iseljenika iz svih država svijeta.


No, umjesto da je i Škoro makar bio u umjetničkoj satniji ili da je makar sudjelovao u pjesmi: »Moja domovina« u kojoj su sudjelovali svi naši umjetnici kojima je Hrvatska u srcu, on je ratnim dezerterstvom direktno pomagao velikosrpskog agresora jer je time oslabio našu obrambenu moć, a svaki čovjek i svaki metak bili su od neprocjenjivog značaja za obranu, piše Dokoza.


Miroslav Škoro izgradio je poslovno carstvo na leđima našeg napaćenog naroda zavaravajući naš narod da pjesme piše i pjeva domovini i našim herojima, ističe Dokoza.


No ni tu ne staje Škoro, pa se kuje plan kako da postane predsjednik Republike Hrvatske, a time i vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske, upozorava Višeslav Dokoza.


Višeslav Dokoza / Screenshot Laudato TV


Višeslav Dokoza / Screenshot Laudato TV



Zavođenje slatkorječivošću


Zar nije čudno da na dočeku generala Ante Gotovine nije bio nazočan niti je otpjevao ijednu jednu pjesmu. Sve je jasno, zaključuje Višeslav Dokoza.


Podmuklo je kovao plan kako i na koji način da izmanipulira hrvatski narod i da ga na prevaru zavede slatkorječivošću i njegovim dječačkim osmjehom iza kojeg se krije licemjerje, laž i obmana, ističe Dokoza.


Škoro je mislio da će se zaboraviti da je ratni dezerter i da to više nitko neće spominjati. Međutim prevario se. Uostalom u njegovom rodnom Višnjevcu pored Osijeka od četiri tisuće žitelja dobio je 33 potpisa (za predsjedničku kandidaturu, op.u.), a predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović 650, piše Dokoza.


Pored navedenog Škoro otvoreno priziva rušenje nezakonitim metodama legalno i legitimno izabrane hrvatske vlasti, kao i da će raspustiti Hrvatski sabor ako postane predsjednik, upozorava Dokoza.


S obzirom da sam od ranog djetinjstva svoj život podario brizi za domovini i dao zavjet sveti mojim precima, obitelji, ocu hrvatske države dr. Tuđmanu i svima koji su dali živote za Hrvatsku, ali i svima koji su na bilo koji način doprinijeli stvaranju Hrvatske, osjećao sam domoljubnu obvezu da g. Škoru kazneno prijavim kako bi se do kraja raskrinkala njegova nečasna uloga u presudnim vremenima za opstojnost hrvatskog naroda i svete nam domovine Hrvatske. Više cijenim bilo kojeg od deset tisuća pripadnika srpske nacionalne manjine koji su bili u redovima Hrvatske vojske nego čitav život Miroslava Škore, piše Dokoza.


Miroslav Škoro  / Foto Ivo ČAGALJ / Pixsell


Miroslav Škoro / Foto Ivo ČAGALJ / Pixsell



Višeslav Dokoza pozivam ovom prigodom sve domoljube u Hrvatskoj i po cijelom svijetu da ‘ne nasjedaju na njegovu manipulaciju jer je njemu mjesto na optuženičkoj klupi za ratno dezerterstvo. ‘Jedva čekam da se sučelimo pred istražnim organima vezano za navedeno, a moje navode ću dodatno potkrijepiti tijekom postupka svim materijalnim dokazima, kao i brojnim svjedocima’, piše Dokoza.


Isti taj Škoro imao je desetak godina apartman u rodnom mjestu mojih roditelja kada sam ga i upoznao, napominje Višeslav Dokoza.


‘Miroslave Škoro izdao si Hrvatsku, a 22. 12. 2019. sudit će ti hrvatski narod i svi kojima je Hrvatska u srcu pokazati što misle o tebi, a misle sve najgore jer izdati domovinu se ne oprašta niti zaboravlja’, zaključuje se u priopćenju Višeslava Dokoze.


Tražeći komentar podnošenja kaznene prijave ovakvog sadržaja novinari Zadarskog lista su se obratili i stožeru Miroslava Škore, ali do zaključenja broja nisu ga dobili.