Afera SMS

Bivša žena Milijana Brkića tvrdi da je žrtva institucija, a ne bivšeg supruga

P. N.



Bivša supruga Milijana Brkića, Karmen, oglasila se o aferi za koju je on, uz brata Jozu te Franjuu Vargu i Blaža Curića optužen. Ona tvrdi da je žrtva institucija, a ne bivšeg supruga i proziva institucije za curenje informacija iz tajnog istraživanja, javlja Dnevnik.hr. 


Karmen Brkić se obratila Državnom odvjetništvu i moli žuran postupak jer sumnja da je netko iz institucija odao službene tajne.


‘Ovakvim protuzakonitim plasiranjem u odabrane medije navodnih podataka iz istraživanja koje je inače proglašeno tajnim, moja je stranka postala žrtvom državnih tijela koje provode tu protuzakonitu rabotu, a ne žrtvom svoga bivšeg supruga, kao što se to pogrešno želi prikazati, na što je se ovakvim protuzakonitim postupcima pokušava prisiliti, iako se ona ni u jednom trenutku tako nije osjećala, niti se sada osjeća’, rekla je njezina odvjetnica Ivka Jukić Pavelić, javlja Dnevnik.hr. Odvjetnica dodaje da je sve to učinjeno kako bi se Karmen Brkić pokušalo prisiliti da optuži bivšeg supruga, a ona tvrdi da za to nema razloga.




‘Niti u jednom trenutku braka, razvoda, niti nakon njega nije osjećala bilo kakvu prijetnju od bivšeg supruga’, kaže odvjetnica Jukić Pavelić i dodaje da su u svrhu političkih razračunavanja povrijeđena ljudska, ženska i majčinska prava Karmen Brkić.


DORH je za Dnevnik.hr odgovorio da će utvrditi okolnosti pod kojima je došlo do objave podataka iz tajnog istraživanja, dok je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao da nema komentara, s obzirom da je postupak u tijeku.