Burna sjednica kluba

Bernardić onemogućen da postane šef kluba; Jovanović galamio na Predsjedništvo: ‘Potpuno ste uništili SDP’

Tihana Tomičić

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Čini se da je mobitel Romane Jerković na kraju bio povod dosad najžešćoj svađi u klubu, a najoštriji je bio Željko Jovanović koji je doslovce  vikao na članove Predsjedništva poručivši im da su potpuno uništili stranku. Također i na samog Davora Bernardića, koji je i njemu i svima ostalima koji su ga napadali samo ponavljao 'prestanite cviliti'.



Sjednica kluba zastupnika SDP-a opet je bila burna: Gordan Maras uhvatio je Romanu Jerković da neovlašteno snima sjednicu, Domagoj Hajduković je prijetio da će dati ostavku u Predsjedništvu, a Igor Dragovan je izjurio iz dvorane.


Na sjednici je ipak izglasana izmjena Poslovnika kluba, i to na način da jedna trećina članova može predlagati sazivanje sjednice ili izbor predsjednika Kluba.


Ta je odluka donesena sa 20 glasova za i jednim suzdržanim: suzdržan je bio Predrag Fred Matić koji je sjednicu i vodio, dok sam predsjednik Davor Bernardić uopće nije glasao.




Ovo je pobjeda “pučista” jer će sada oni svojim glasovima moći predložiti kandidata za šefa Kluba. Dosad su predsjednika kluba na prijedlog predsjednika stranke birali zastupnici između sebe, a sada je jedna trećina zastupnika kluba dovoljna za izbor predsjednika, pa je jasno da u sadašnjoj konstelaciji Bernardić sigurno više neće biti šef kluba, s obzirom da preko dvije trećine toga tijela čine njegovi suparnici.


Čini se da je mobitel Romane Jerković na kraju bio povod dosad najžešćoj svađi u klubu, a najoštriji je bio Željko Jovanović koji je galamio na članove Predsjedništva poručivši im da su potpuno uništili stranku. Također i na samog Davora Bernardića, koji je i njemu i svima ostalima koji su ga napadali samo ponavljao ‘prestanite cviliti’.


Nakon toga su ostavke nudili i Domagoj Hajduković i drugi, ali Hajduković je na kraju ostavku povukao i ostao član Predsjedništva stranke.


– Prestara sam da bi me laži nekoga kao što je Maras uzbuđivale. Da bar jesam snimala, još bih danas, bez obzira na cijenu, poslala snimku svim lokalnim organizacijama na terenu neka vide što je to elitni klub SDP-a. Da članstvo shvati koliko je nekim zastupnicima SDP-a i sve ono što su generacije naših kolega desetljećima gradile nevažno i kako se lako može urušiti – kazala je Romana Jerković za portal Večernjeg lista.


Klub zastupnika SDP-a, SDP, Snimio Davor KOVAČEVIĆ


Klub zastupnika SDP-a, SDP, Snimio Davor KOVAČEVIĆ