Štedljivi bivši ministar

Bauk otkrio kako je u četiri godine uštedio pola milijuna kn: Suzdržao sam se od kupnje Rolexa, skupog automobila i cigareta

P. N.

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

''Prosječan prihod je bio negdje 18-19 tisuća kn (plaća plus kamate na štednju), a rashod osam-devet. Suzdržao sam se od kupnje Rolexa od 50.000 kn i automobila od 350.000 kn, 35.000 kn otpada na to što nisam kupovao kutiju cigareta dnevno i to je već 85 posto. A i ovaj intervju smo obavili mailom pa vam nisam morao platiti kavu, iako bih se opirao pa biste je vjerojatno vi platili", rekao je Arsen Bauk



Mit o Arsenu Bauku kao najštedljivijem saborskom zastupniku potvrdio se i nakon što je četiri godine bio ministar. Štednju je povećao za pola milijuna kuna, a kako je mandat počeo s ušteđenih 676 tisuća kuna i 53 tisuće eura, on sada u banci ima 969 tisuća kuna i 81.000 eura, prenosi televizija N1. Kako je uspio ušparati toliki novac?


”Prosječan prihod je bio negdje 18-19 tisuća kn (plaća plus kamate na štednju), a rashod osam-devet. Suzdržao sam se od kupnje Rolexa od 50.000 kn i automobila od 350.000 kn, 35.000 kn otpada na to što nisam kupovao kutiju cigareta dnevno i to je već 85 posto. A i ovaj intervju smo obavili mailom pa vam nisam morao platiti kavu, iako bih se opirao pa biste je vjerojatno vi platili. Ukupno gledajući, mislim da sam i dalje jedan od 20 posto najsiromašnijih političara”, kazao je Bauk.


Upitan na što troši Bauk kaže da kad se to tako postavi ”ispada da je i premalo uštedio”.




”Ono što je zanimljivije jest da sam ja po prihodima negdje ispod tisućitog mjesta na tablici onih koji primaju plaću iz proračuna, a uvijek mene dopadne objašnjavati”, kazao je Bauk za Jutarnji list.