Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 6
Sutra: 12° 12° 6
15. prosinca 2019.
Visoko postavljen cilj

Bandićevci nam otkrili planove: 'Imamo dogovorenog i trinaestog zastupnika, ali taj nije iz SDP-a'

Foto Zarko Basic / PIXSELL
Foto Zarko Basic / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 17. prosinac 2018. u 10:06 2018-12-17T10:06:32+01:00

Što se SDP-ovaca tiče, neće biti novih članova našeg kluba do Nove godine. Tek nakon. Neka se odmaraju i razmisle. A krajnji cilj je 16 zastupnika u ovom paketu – kaže naš sugovornik iz Stranke rada i solidarnosti

RIJEKA Milan Bandić i dalje sa svojim ljudima radi i dalje na jačanju svoga saborskog kluba – iako zastupnici SDP-a Marta Luc-Polanc i Boris Lalovac zasad demantiraju da se i s njima razgovara i da su na pragu toga da i oni slijede Milanku Opačić i Anu Komparić Devčić, iz Bandićeva kruga poručuju da će narednih tjedana sigurno biti još novih zastupnika u njegovu klubu.

Luc-Polanc se pritom spominje kao zastupnica vrlo bliska Ani Komparić Devčić, dok je Lalovac, općepoznato je, u nezavidnoj privatnoj situaciji, a radno mjesto u sektoru iz kojeg je došao, bankarskom, teško može tražiti nakon »rata« koji je kao ministar financija u Milanovićevoj vladi bio vodio oko »švicaraca« s bankama.

Politički kuloari već idu toliko da daleko da predviđaju da će Bandić, kad dođe do 15 zastupnika u svom klubu, od premijera Plenkovića zatražiti da rekonstruira Vladu i HNS izbaci iz izvršne vlasti, a da će onda Bandić za nekoliko ministarskih mjesta predložiti nestranačke, stručne ljude. Pritom bi jedan od njih čak mogao biti Boris Lalovac u sektoru financija, ako Zdravko Marić doista ode u privatni sektor – naveliko se spekulira. Činjenica je da bivši SDP-ovci, pa tako i Ana Komparić Devčić i Milanka Opačić nisu članice Bandićeve Stranke rada i solidarnosti, nego nezavisne zastupnice koje su se priključile njegovom klubu zastupnika, pa ta teorija može donekle i držati vodu.

U Bandićevom krugu tvrde i dalje da im cilj nije ulazak u Vladu nego projektna priča, odnosno guranje projekata, stvaranje okvira za ulazak investicija i novo zapošljavanje u Hrvatskoj, te da će podršku Vladi uvjetovati takvim projektima. Ipak, o razvoju svog kluba u Saboru kažu:

– Imamo dogovorenog 13. zastupnika koji će ući u naš klub. Ali taj nije iz SDP-a. A što se SDP-ovaca tiče, neće biti novih članova našeg kluba do Nove godine. Tek nakon. Neka se odmaraju i razmisle. A krajnji cilj je 16 zastupnika u ovom paketu – kaže naš sugovornik iz Stranke rada i solidarnosti.

Opširnije čitajte u tiskano izdanju Novog lista...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.