Predizborni igrokaz

Bandić “nasukao” javnost: Pozvao medije na objavu ekskluzivne, važne vijesti za Hrvatsku pa objavio da je Drugi svjetski rat završio

P. N.

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

O ovom proglasu, istaknuo je, Bandić je razmišljao tri mjeseca pa se nakon savjetovanja sa užim krugom suradnika odlučio objaviti "radosnu vijest". Ovom prilikom naglasio je da je ""Drugi svjetski rat antifašistički", odnosno da bez njega ne bi bilo Hrvatske Domovinskog rata.



Zagrebački gradonačelnik i predsjednik stranke BM 365 Milan Bandić izveo je danas jednu od svojih predstava za javnost. Redakcije hrvatskih medija Bandić je pozvao na konferenciju za novinare, uz napomenu da će objaviti ekskluzivnu vijest od velike važnosti za Republiku Hrvatsku. Mediji su zagrizli, najavili konferenciju i na internet portalima spremili sve za “prijelomnu vijest”.


Kad je konferencija za novinare započela, zagrebački gradonačelnik objavio je da je završen Drugi svjetski rat.


– Danas ću pročitati proglas. Ovime obaviještamo sve Hrvate da je Drugi svjetski rat završio. Iako se čini da za objavom te očite istine nema potrebe, hrvatska stvarnost nas demantira iz dana u dan. Pozivamo sve da se odmah tako i počnu ponašati. Pozivamo sve da među sobom, jedni drugima, proširimo tu radosnu vijest – Drugi svjetski rat je završio, i napokon krenimo naprijed, a ne nazad, rekao je Bandić.




O ovom proglasu, istaknuo je, Bandić je razmišljao tri mjeseca pa se nakon savjetovanja sa užim krugom suradnika odlučio objaviti “radosnu vijest”. Ovom prilikom naglasio je da je “”Drugi svjetski rat antifašistički”, odnosno da bez njega ne bi bilo Hrvatske Domovinskog rata.


– Moja koalicija zagovara zajedništvo. Tuđman u ratu, Bandić u miru. Ja zagovaram zajedništvo. Jedini to mogu napraviti u Hrvatskoj. Svojim radom, svojom odlučnošću, istaknuo je gradonačelnik u svom predizbornom igrokazu.


Novinarska pitanja Bandić nije dozvolio, a kad su ga novinari i novinarke upozorili da to nije bila konferencija za novinare, on im je odgovorio: “Ne, za moju babu je. Evo imate sokiće, krekere i proglas.”