Gradonačelnik o istrazi DORH-a

Bandić: Nebute me navukli, preozbiljne su to stvari da bi ih komentirao

Hina

Znatiželju pojedinih članova odbora da kopaju po podacima gledam i ja sa znatiželjom, zanima me zašto su znatiželjni i zašto ih to zanima. Ali neka se time bave oni čiji je to posao, a to je DORH, komentirao je ovaj slučaj premijer Milanović



ZAGREB Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije danas želio komentirati otvaranje istrage nakon medijskih napisa da je dio članova saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost neovlašteno tražio da se provjeri je li i on bio pod policijskim mjerama nadzora telefonskih poziva, istaknuvši kako su to preozbiljne stvari da bi ih komentirao.


“Nikako ja ne komentiram, nemam ja komentara”, izjavio je Bandić novinarima na vodocrpilištu Mala Mlaka, gdje je sudjelovao na obilježavanju 136. godina vodoopskrbe Grada Zagreba.


Upitan je li od HDZ-ovih članova Odbora Miroslava Tuđmana i Tomislava Čuljka tražio da, u okviru provjere tvrdnji Slavka Linića da ga se nezakonito pratilo, provjere i njegove te telefonske pozive glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića, kazao je kako on to ne bi komentirao.




“Nebute me navukli na to. Nebute me navukli, nema šanse. Pa ja imam 59 godina kako bi bilo kad bi ja odgovorio na to što vi želite. Ne, nemam ja komentara. Preozbiljne su to stvari da bih komentirao. Ja sam preozbiljan čovjek, pa imam ja pravo da to ne komentiram”, istaknuo je Bandić. Dodao je da će odgovoriti kada misli da na to treba odgovoriti, ali da zasad nema komentara.


“Najvažnije je da je čovjek zdrav, jer treba to preživjeti, sve skupa, generalno, kriza, recesija, atmosfera, zrak, nekompetencija, svega ima, i sada biti zdrav, to je uspjeh. A vama to nije najvažnije? Jeste li vi bili ikad bolesni u životu? Niste, vi ste monstrumi, rođeni zdravi i nikad niste bili bolesni? Ja sam osam dana bio u komi. Znate što je za mene najveće bogatstvo na svijetu – biti psihički i fizički uravnotežen i zdrav i normalan”, poručio je novinarima.


Na pitanje jesu li članovi saborskog Odbora za unutarnju politiku ugrozili nacionalnu sigurnost, predsjednik Vlade Zoran Milanović danas je u Pulio dgovorio da je u radu službi, za koje kao predsjednik Vlade odgovara, bilo sve uredno i čisto. »A znatiželju pojedinih članova odbora da kopaju po podacima gledam i ja sa znatiželjom, zanima me zašto su znatiželjni i zašto ih to zanima. Ali neka se time bave oni čiji je to posao, a to je DORH. Dok god ima zlonamjernih ljudi, ima prostora za zloupotrebu, rekao je premijer dodajući kako bi zbog toga zakonom trebalo bolje urediti nadzor nad radom tajnih službi.