Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 6
Sutra: 17° 17° 6
15. listopada 2019.
Ekstremni nastupi

BUJANEC PRELIO ČAŠU Biskupija Mainz zabranila političke skupove hrvatskim katoličkim zajednicama u Njemačkoj

Foto Marko Mrkonjić / PIXSELL
Foto Marko Mrkonjić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 27. veljača 2018. u 17:15 2018-02-27T17:15:00+01:00

Frankfurter Rundschau podsjeća da su u prošlosti u više navrata bili organizirani politički intonirani skupovi na kojima su između ostalog bili prikazivani filmovi koji relativiziraju holokaust a na manifestacije su pozivani i kontroverzni aktivisti iz Hrvatske poput Velimira Bujanca

Biskupija Mainz je u dogovoru s hrvatskim katoličkim misijama donijela odluku o tomu da se u prostorima hrvatskih zajednica više ne održavaju politički skupovi, piše dnevnik Frankfurter Rundschau od utorka.

»Složili smo se oko toga da su prostori zajednica koje se koriste hrvatskim jezikom duhovni centri i da ne bi trebali biti korišteni za političke svrhe. Posebice ako se pritom radi o zastupanju ekstremnih političkih svjetonazora«, stoji u odgovoru Biskupije Mainz na upit dnevnika Frankfurter Rundschau.

U tekstu se navodi da je pomoćni biskup i generalni vikar Biskupije Mainz Udo Markus Bentz o tomu razgovarao s Ivanom Komadinom, delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj i pritom izrazio želju da se ova poruka »jasno prenese svim dušobrižnicima hrvatskih zajednica u Njemačkoj«.

Frankfurter Rundschau podsjeća da su u prošlosti u više navrata bili organizirani politički intonirani skupovi na kojima su između ostalog bili prikazivani filmovi koji relativiziraju holokaust a na manifestacije su pozivani i kontroverzni aktivisti iz Hrvatske poput Velimira Bujanca.

U Biskupiji Mainz i Hrvatskom dušobrižničkom uredu u Njemačkoj u utorak nije bilo nikog tko bi mogao potvrditi ili demantirati napise Frankfurter Rundschaua.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.