Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 1
Sutra: 18° 18° 1
25. ožujka 2019.
Premijer u Berlinu

Andrej Plenković putuje u dvodnevni radni posjet Angeli Merkel

Andrej Plenković posljednji put je u Berlinu u službenom posjetu kancelarki Angeli Merkel boravio krajem 2016 / Reuters
Andrej Plenković posljednji put je u Berlinu u službenom posjetu kancelarki Angeli Merkel boravio krajem 2016 / Reuters
Autor:
Objavljeno: 26. kolovoz 2018. u 20:46 2018-08-26T20:46:07+02:00

»Težište razgovora između savezne kancelarke Angele Merkel i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića bit će bilateralni odnosi, vanjskopolitičke i europske teme kao i situacija u regiji«, stoji u priopćenju iz kancelarkinog ureda

BERLIN Hrvatski premijer Andrej Plenković boravit će u ponedjeljak i utorak u dvodnevnom radnom posjetu Njemačkoj tijekom kojeg će se u utorak susreti s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i nakon toga s ministrom gospodarstva i energetike Peterom Altmeierom.

»Težište razgovora između savezne kancelarke Angele Merkel i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića bit će bilateralni odnosi, vanjskopolitičke i europske teme kao i situacija u regiji«, stoji u priopćenju iz kancelarkinog ureda.

U posljednjih nekoliko dana u Berlinu su boravili i bosanskohercegovački premijer Denis Zvizdić i crnogorski premijer Duško Marković s kojima je njemačka kancelarka govorila i o izbjegličkoj krizi i događajima na tzv. balkanskoj ruti pa se očekuje da će se i tema izbjeglica naći na dnevnom redu razgovora između kancelarke Merkel i hrvatskog premijera.

Nakon susreta s njemačkom kancelarkom, Plenković će u zakladi Konrad Adenauer, koja je bliska Kršćansko-demokratskoj uniji (CDU) održati predavanje na temu »Hrvatska i budućnost EU-a« nakon čega će razgovarati i s njemačkim ministrom Altmeierom (CDU).

Na programu posjeta Berlinu je i susret s predstavnicima hrvatske zajednice u Berlinu u prostorijama Veleposlanstva RH te u utorak ujutro i posjet Njemačkoj trgovinskoj i gospodarskoj komori.

Hrvatski premijer Plenković posljednji put je u Berlinu u službenom posjetu kancelarki Merkel boravio krajem 2016.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka