Sjednica Vlade

Andrej Plenković obećao novi nacionalni stadion: Kad ćemo ga graditi ako ne sad? Zdravko će naći novac

Jagoda Marić

snimio Patrik Macek / PIXELL

snimio Patrik Macek / PIXELL

- Moramo naći dugoročno rješenje za nacionalni nogometni stadion. Kad ako ne sada? Bit će to i poticaj mladim generacijama da se bave sportom, kazao je Plenković.



Rezultati reprezentacije u Rusiji donijet će, čini se, hrvatskom nogometu novi nacionalni stadion, čiju gradnju nogometaši od državnih vlasti traže već godinama. Takvo nešto najavio je na početku današnje sjednice premijer Andrej Plenković.


– Moramo naći dugoročno rješenje za nacionalni nogometni stadion. Kad ako ne sada? Bit će to i poticaj mladim generacijama da se bave sportom, kazao je Plenković.


Pritom se, što je znakovito, obratio ministru financija Zdravku Mariću, podsjećajući ostale kolege da je sinoć u Moskvi bio i ministar financija, odnosno da je “i Zdravko vidio na kakom se stadionu igralo”.




Očito je da će ministar financija biti zadužen pronaći novac za gradnju nacionalnog stadiona.


Gradnju tog stadiona predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker tražio je već nakon što je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prvi put posjetila hrvatsku svlačionicu, gdje je nakon pobjede s Danskom slavila s našim nogometašima.