Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 4
Sutra: 11° 11° 4
26. siječnja 2020.
Popularnost na entu

foto Amazing City Rijeka očarala London: Lonely Planet svrstao Kvarner u top 10 regija svijeta

Hrvatska je jedan od najvećih globalnih hitova
Hrvatska je jedan od najvećih globalnih hitova
Autor:
Objavljeno: 4. studeni 2019. u 19:30 2019-11-04T19:30:00+01:00

Ugodno je bilo slušati novinare CNN-a, BBC-a, National Geographica, Guardina koji naprosto "rasturaju" znanjem i informiranošću o svemu onom što sadrži i znači pojam "Kvarner", a koji je još jednom iznimno lijepo predstavila Irena Peršić Živadinov, kao i o činjenici da Rijeka, "amazing city", 2020. godine nosi titulu EPK

Fantastičan dan u Londonu! Jedan od najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu, rezerviran prvenstveno za ljude koji u poslovnom smislu oblikuju globalni "turistički proizvod" kao i za predstavnike medija kojih je u glavni grad Engleske stiglo oko tri tisuće, potvrdio je ono što su zaključile top ljestvice specijaliziranih turističkih medija: Hrvatska je jedan od najvećih globalnih hitova kad je nadolazeće godina u pitanju!

A da i u hitu ima hit pokazala je pak prezentacija regije Kvarner koju su za predstavnike britanskih i irskih medija organizirali direktorica i predsjednik TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov i Zlatko Komadina te čelni ljudi hrvatskog turizma ministar Gari Cappelli i direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Londonski turistički sajam WTM

Poseban gost te konferencije koja je privukla tridesetak najznačajnijih medija, pa i u globalnom smislu, bio je Tom Hall, vrhunski turistički novinar kao direktor izdanja Lonely Planeta, jednog od najutjecajnijih specijaliziranih medija na svijetu. Razlog njegova dolaska jest naravno bio taj što je Kvarner jedna od top 10 regija svijeta koje Lonely Planet preporuča u 2020. godini.

I koliko god to sjajno zvučalo, još je ugodnije bilo slušati novinare CNN-a, BBC-a, National Geographica, Guardina koji naprosto "rasturaju" znanjem i informiranošću o svemu onom što sadrži i znači pojam "Kvarner", a koji je još jednom iznimno lijepo predstavila Irena Peršić Živadinov, kao i o činjenici da Rijeka, "amazing city", 2020. godine nosi titulu EPK.

Londonski turistički sajam WTM

Na samom izložbenom prostoru s bezbrojnim predstavnicima medija i turističkih organizacija iz cijelog svijeta uspješno se nosila Antonija Kardum iz TZ Rijeka.

Na hrvatski je štand tako došla i britanska državna ministrica za umjetnost, baštinu i turizam Helen Whately, koja je dakako kao turist nekoliko puta posjetila Hrvatsku.

Više možete pročitati u tiskanom izdanju Novog lista u utorak!

Londonski turistički sajam WTM

Londonski turistički sajam WTM

Londonski turistički sajam WTM

Londonski turistički sajam WTM

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu