Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Ususret glasovanju

Aleksandra Kolarić predala kandidaturu za predsjednicu zagrebačkog SDP-a

Snimio Vedran KARUZA
Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 18. svibanj 2018. u 20:55 2018-05-18T20:55:05+02:00

Kolarić je izjavila da su predstojeći izbori presudni za zagrebački SDP i pozvala sve članove da izađu na izbore kako novoga predsjednika ili predsjednicu zagrebačkog SDP-a ne bi »izabrali šalabahteri«

ZAGREB Aleksandra Kolarić predala je u petak navečer kandidaturu za predsjednicu zagrebačke Gradske organizacije SDP-a, izjavivši da su predstojeći izbori presudni za zagrebački SDP i pozvala sve članove da izađu na izbore kako novoga predsjednika ili predsjednicu zagrebačkog SDP-a ne bi »izabrali šalabahteri«.

U pratnji Aleksandre Kolarić prilikom predaje kandidature u SDP-ovu Gradsku izbornu komisiju (GIK) bili su i kandidati s njezine izborne liste za članice i članove Predsjedništva Gradske organizacije SDP-a, te njezini podupiratelji.

 »Pred članovima je vrlo jednostavan izbor – ili će izabrati nastavak dosadašnje neuspješne politike ili će izabrati promjene – novi SDP, novi, jaki, snažan SDP«, izjavila je Kolarić.

 Kandidatkinja za predsjednicu zagrebačkoga SDP-a rekla je da će, nakon ovih izbora, raditi da SDP bude sa stavom – »čvrstim, jasnim, decidiranim stavom uvijek i svugdje«.

 Na novinarske upite o izbornom programu, tj. konkretnim točkama i prijedlozima iz toga programa, Kolarić je rekla da će »sljedeće nedjelje predstaviti program detaljno razrađen u suradnji sa članovima za svako područje grada Zagreba i za stranku«.

 SDP-ova Gradska izborna komisija održala je 11. svibnja prvu sjednicu na kojoj je donijela potrebne odluke vezane uz proces kandidiranja u Gradskoj organizaciji SDP-a Zagreb. Tako će GIK u roku od tri dana od isteka roka za kandidiranje, dakle najkasnije do ponedjeljka, 21. svibnja u 23,59 sati objaviti pravovaljane kandidature za pojedina tijela stranačke Gradske organizacije na internetskoj stranici www.sdp.hr i www.zagreb.sdp.hr.

 Izbori za predsjednika, potpredsjednike, članove predsjedništva i članove zagrebačkog gradskog odbora SDP-a održat će se u nedjelju, 10. lipnja 2018. Ako predsjednik Gradske organizacije ne bude izabran u prvome krugu, drugi krug glasovanja održat će se u nedjelju, 17. lipnja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.