Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Reakcija na presudu

ANDREJ PLENKOVIĆ Pokušat ćemo osporiti dijelove presude, sućut svim žrtvama zločina u BiH

Andrej Plenković, Foto: D. LOVROVIĆ
Andrej Plenković, Foto: D. LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 30. studeni 2017. u 9:00 2017-11-30T09:00:56+01:00

I po našem sudu je ta presuda nepravedna uključujući i dio gdje se aludira na povezanost dijela tadašnjeg hrvatskog državnog vrha s događajima u BiH, rekao je premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade

Izražavam još jednom sućut obitelji Slobodana Praljka, on je očito potresen mogućnošću da bude osuđen uzeo sebi život. To je bio događaj bez presedana, on je na neki način uputio poruku kako doživljava presudu.

I po našem sudu je ta presuda nepravedna uključujući i dio gdje se aludira na povezanost dijela tadašnjeg hrvatskog državnog vrha s događajima u BiH, rekao je premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade.

- Hrvatska je prijateljska, susjedna zemlja BiH, hrvatski narod u BiH je bio ključan kako bi došlo do samostalnosti na referendum, hrvatska potpora za vrijeme rata, politička vojna i humanitarna bila je stalna, skrbili smo za stotine tisuća izbjeglica ne gledajući tko je koje nacinoalnosti. Oluja je preokrenula snage i u BiH, i omogućil da zajedno s Armijom BiH se oslobodi veliki dio zemlje.Uloga Hrvatske u BiH ostaje ključna za njenu opstojnost i budućnost i to s Hrvatima kao ravnopravnim i konstitutivnim narodom.Davat ćemo snažnu potporu BiH, Hrvatima u BiH.Vidjet ćemo što možemo napraviti po pitanju osporavanju dijelova presude.Izražavamo sućut svim žrtvama zločina u BiH, tko god ih je napravio.Haag ne sudi državama nego pojedincima. Nema elemenata koji bi utjecali na odgovornost države, rekao je premiejr Plenković na početku sjednice Vlade.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.