Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Ročište u Pazinu

Riječanka nova stečajna upraviteljica Uljanika. Sindikalci vjeruju da je današnji dan uvod u likvidaciju

Foto Duško Marušić / PIXSELL
Foto Duško Marušić / PIXSELL
Autor: ,
Objavljeno: 6. rujan 2019. u 11:11 2019-09-06T11:11:10+02:00

Godinu dana govorim da 3. maj treba spasiti, ali ne na štetu Uljanika. S pravne strane ovo što se danas dogodilo je uredno, no pokazalo se istinitim ono što već dugo govorim, a to je da Vlada Istrijane smatra građanima drugog reda, kaže Cerovac

Zamjenica županijskog državnog odvjetništva Nevenka Kovčalija, kao predstavnica države, odnosno najvećeg vjerovnika Uljanika d.d., u petak je na samom početku izvještajnog ročišta u Pazinu zatražila razrješenje dosadašnjeg te imenovanje Marine Ružić iz Rijeke novom stečajnom upraviteljicom.

»Država ima više od 70 posto ukupnih potraživanja u vrijednosti više od tri milijarde kuna te ima pravo to tražiti«, istaknula je Nevenka Kovčalija.

Time je, umjesto odluke o izradi stečajnog plana ili likvidaciji, država zatražila razrješenje dosadašnjeg stečajnog upravitelja Damira Majstorovića. Kovčalija je pojasnila da smjernice za izradu stečajnog plana, koje je podnio Majstorović, ne pružaju temelje za donošenje tako važne odluke.

Taj je prijedlog prihvaćen na glasovanju vjerovnika s 82,3 posto, dok je 14,8 posto bilo suzdržano, a 2,9 posto protiv takve odluke. Sudsko ročište je odgođeno.

- Godinu dana govorim da 3. maj treba spasiti, ali ne na štetu Uljanika. S pravne strane ovo što se danas dogodilo je uredno, no pokazalo se istinitim ono što već dugo govorim, a to je da Vlada Istrijane smatra građanima drugog reda. Ne znam bih li sada vrištao, plakao, smijao se... Nisu trebali čekati izvještajno ročište i gubiti nama dragocjeno vrijeme. Nama je svaki dan dragocjen. Na kraju će reći - evo, vi ste krivi što je došlo do likvidacije... Mi ćemo se i dalje boriti, ali su nam nakon današnje odluke šanse smanjene, rekao je predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac za N1.

Nova stečajna upraviteljica je dovedena u neugodnu situaciju, ne bih rado bio u njezinoj koži, neće joj biti lak posao", kazao je nakon odgode ročišta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.