Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. siječnja 2020.
Transakcija obavljena

Otkriveno tko je posljednjih dana kupovao dionice Lenca. Evo tko su novi suvlasnici škvera u Martinšćici

Foto: V. KARUZA
Foto: V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 16. svibanj 2018. u 10:44 2018-05-16T10:44:00+02:00

Riječ je o brodograđevnoj grupaciji koja ima sedam brodogradilišta u Mediteranu i na istočnom Atlantiku u kojima zapošljava 900 svojih i kooperantskih radnika

Novi dioničar Viktora Lenca koji je u proteklih 10-ak dana kupio 14,04 posto udjela je napuljska Palumbo grupa.

Riječ je o brodograđevnoj grupaciji koja ima sedam brodogradilišta u Mediteranu i na istočnom Atlantiku u kojima zapošljava 900 svojih i kooperantskih radnika.

U hrvatskoj javnosti počeli su se spominjati krajem prošle godine kada su dali pismo namjere za sudjelovanje u procesu restrukturiranja pulskog brodogradilišta.

Međutim, osim tog pisma kasnije se nisu pojavljivali u procesima oko Uljanika.

Očito je njihov fokus interesa bio remontno brodogradilište u Martinšćica s obzrim da kontakti oko potencijalnog ulaska u vlasničku strukturu Lenca traju par mjeseci.

Podsjetimo, najveći pojedinačni dioničari Lenca jesu puljski Uljanik i zadarska Tankerska plovidba koji su sve donedavno zajedno držali nešto više od 70 posto dionica.

Čelni ljudi Uljanika i Tankerske najavili su kako im je plan izaći i prodati svoje udjele u Lencu.

Nakon Uljanikova paketa od 4,5% dionica investicijskom društvu INtercapital paket od oko 9% dionica prošli je tjedan prodao i zadarski brodar.

U ovom trenutku Uljanik ima 30,1%, Tankerska 27,04% a danas je potvrđeno da iza skrbničkog računa Intercapitala stoji Palumbo grupa sa 14,04 posto.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.