Riječko brodogradilište

NOVI ISKORAK “Lenac” će zajedno s Fincima izrađivati module za pročišćavanje voda

Hina

»Veliko je priznanje biti odabran za partnera od strane vodeće tehnološke kompanije kao što je Wartsila. To puno govori o tome što Viktor Lenac danas predstavlja u svjetskoj remontnoj brodogradnji«, poručio je predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor Viktor Lenca Aljoša Pavelin



Brodogradilište Viktor Lenac i finska kompanija Wartsila će izrađivati module za pročišćavanje balastnih voda, izvjestili su u srijedu iz riječkog brodogradilišta.


Napominju kako su u prošle godine na tri ruska broda instalirali Wartsiline uređaje za pročišćavanje balastnih voda i kvalitetom izvedbe zadobili povjerenje vodeće svjetske kompanije za razvoj naprednih tehnoloških rješenja na tržištu morskog brodarstva.


Tako će se Wartsilini moduli za pročišćavanje balastnih voda od ove godine izrađivati u riječkom škveru.




Wartsila će, kako se navodi, dostavljati svoju opremu i tehničku dokumentaciju, a Viktor Lenac će izrađivati gotove module spremne za ugradnju u brodove. Gotovi sustavi poslije će se u Lencu ugrađivati u brodove ili će se transportirati u neko drugo brodogradilište po brodarevom izboru.


»Veliko je priznanje biti odabran za partnera od strane vodeće tehnološke kompanije kao što je Wartsila. To puno govori o tome što Viktor Lenac danas predstavlja u svjetskoj remontnoj brodogradnji«, poručio je predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor Viktor Lenca Aljoša Pavelin.


Strateškim partnerstvom sa Wartsilom Viktor Lenac pojačava svoju vidljivost na globalnom tržištu instalacija sustava za pročišćavanje balastnih voda, a potpisani ugovor o suradnji znači da će se cjelokupna usluga pružati na jednome mjestu prema specifičnim zahtjevima tržišta, navodi se u priopćenju.


»Cilj govora s Viktor Lencom je značajno pojednostavniti i ubrzati sveukupni poslovni proces na zadovoljstvo naših zajedničkih klijenata – od ugovaranja posla do realizacije projekta. Potpis na ovom ugovoru znači samo prvi korak prema zajedničkom uspjehu«, kazao je Giampiero De Cubelis, generalni direktor Wartsile za razvoj prodaje i projekata za tržište Južne Europe i Afrike.


U priopćenju se navodi kako tržište ugradnje sustava za pročišćavanje balastnih voda tek počinje rasti, a pravi uzlet očekuje se idućih godina.


U rujnu ove godine će na snagu stupiti Konvencija o nadzoru i upravljanju brodskim balastnim vodama koja predviđa da od 2019. do 2021. godine brodari moraju instalirati sustave za pročišćavanje otpadnih voda.


Wartsila je finska multinacionalna kompanija koja u više od 200 podružnica u više od 70 zemalja širom svijeta zapošljava 18.000 ljudi. Prošle godine ostvarila je prihode u iznosu od 4,8 milijardi eura. Svjetski su lider za razvoj naprednih tehnoloških rješenja na tržištu morskog brodarstva.