Direktor Jadranskih ulaganja

Končar: Linić bi sigurno promijenio mišljenje da nas upozna, imamo novih poslova za škverove

Orjana Antešić

Nenad Končar negirao je da su trećemajcima u subotu poručili kako nemaju posla već da su samo rekli da nemaju posla za ovakav škver kakav je sada i kojem treba dubinsko restrukturiranje



Sigurno smo da bi gospodin Linić promjenio mišljenje o nama kada bi se s nama upoznao, komentirao je direktor Jadranskih ulaganja Nenad Končar jučerašnji istup Slavka Linića koji je Danka Končara nazvao neodgovornim partnerom u procesu privatizacije brodogradilišta.


Za razliku od posjeta 3. maju u subotu kada se potencijalni novi vlasnik susreo sa sindikatama i upravom, Nenad Končar je danas izjavio kako sada imaju posla koji bi mogao popuniti kapacitete 3. maja naredne tri godine.


Radi se o njemaćkoj tvrtki SIAG s čijim su predstavnicima danas obišli bivši trećemajski pogon Peškera na otoku Krku. U suradnji s njemačkim partnerom, proizvodili bi se stupovi i temelji stupova za vjetroelektrane na moru te specijalizirani brodovi za te vjetroelektrane.




Nenad Končar negirao je da su trećemajcima u subotu poručili kako nemaju posla već da su samo rekli da nemaju posla za ovakav škver kakav je sada i kojem treba dubinsko restrukturiranje.


Osim 3. maja, predstavnici Jadranskih ulaganja su “rastrčali” i po brodogradilištu Kraljevica kojeg su posjetili tijekom jutarnjih sati.


Kkako neslužbeno doznajemo, i tamo su poručili da imaju posla za navoze, ali Nenad končar kaže kako još definitivnu odluku oko Kraljevice nisu donijeli.