Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
19. siječnja 2020.
Turističke brojke

HTZ objavio brojke: Ono što smo realizirali tijekom Božića i Nove godine premašilo je i naša očekivanja

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 7. siječanj 2020. u 13:22 2020-01-07T13:22:41+01:00

Kreirani su atraktivni sadržaji i bogati adventski programi koji su nas u pozitivnom ozračju uveli u 2020. godinu. Pred nama je vrlo izazovna turistička godina, ali puni smo optimizma u zadržavanje konkurentne pozicije naše zemlje na velikom međunarodnom tržištu, rekao je Kristjan Staničić

U Hrvatskoj je tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, odnosno u razdoblju od 20. prosinca 2019. do 6. siječnja 2020. ostvareno 238 tisuća dolazaka i 621 tisuća noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 8 posto u dolascima i noćenjima, priopćili su i Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

- Realizirani blagdanski turistički promet premašio je naša očekivanja, a isti dodatno potvrđuje činjenicu kako hrvatske destinacije kvalitetno i kontinuirano rade na razvoju cjelogodišnje turističke ponude. Kreirani su atraktivni sadržaji i bogati adventski programi koji su nas u pozitivnom ozračju uveli u 2020. godinu.

Pred nama je vrlo izazovna turistička godina, ali puni smo optimizma u zadržavanje konkurentne pozicije naše zemlje na velikom međunarodnom tržištu, istaknuo je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a, dodavši kako je za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana najviše noćenja ostvareno s tržišta Hrvatske, Austrije, Slovenije, Njemačke i Italije.

Promatrajući turistički promet na obali, tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana u jadranskim je županijama ostvareno 134 tisuće dolazaka i 405 tisuća noćenja, dok je na kontinentu zajedno s gradom Zagrebom ostvareno 104 tisuće dolazaka i 216 tisuća noćenja.

Najviše noćenja na obali realizirano je u Istri, na Kvarneru te u Splitsko-dalmatinskoj županiji, dok je na kontinentu najviše noćenja ostvareno u Zagrebu, Krapinsko-zagorskoj te Međimurskoj županiji. Po destinacijama, najviše je noćenja ostvareno u Zagrebu pa u Opatiji, koja je bila druga najposjećenija destinacija proteklih blagdana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.