Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 26
Sutra: 11° 11° 26
28. siječnja 2020.
Na vlastiti zahtjev

Božo Prka nakon gotovo 20 godina odlazi s čelnog mjesta PBZ-a, poznato ime nasljednika

Božo Prka, Foto: arhiva Novi list
Božo Prka, Foto: arhiva Novi list
Autor:
Objavljeno: 13. listopad 2017. u 12:52 2017-10-13T12:52:00+02:00

Nadzorni odbor imenovao je Dinka Lucića kao kandidata za predsjednika Uprave, što podliježe ishođenju prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke

Intesa Sanpaolo  objavljuje,  da je dugogodišnji predsjednik Uprave Božo Prka, donio odluku o odlasku iz Privredne banke Zagreb d.d. iz osobnih razloga, nakon isteka tekućeg mandata 10. veljače 2018, navodi se u priopćenju iz PBZ-a.

"Nadzorni odbor prihvatio je njegovu odluku i zahvaljuje g. Prki na dugogodišnjem uspješnom rukovođenju i osobnom doprinosu rastu i razvoju Banke i  cijele PBZ Grupe.

Sukladno navedenom, Nadzorni odbor imenovao je Dinka Lucića kao kandidata za predsjednika Uprave, što podliježe ishođenju prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke. Dinko Lucić, dugogodišnji je član Uprave PBZ-a koji je također bio i član Uprave VÚB banke u Slovačkoj.

Božo Prka,  na mjesto predsjednika Uprave PBZ-a došao je početkom 1998. godine.

Ignacio Jaquotot, direktor Sektora za međunarodne banke supsidijare Intese Sanpaolo, rekao je: "Za vrijeme dvadesetogodišnjeg rukovođenja od strane g. Prke, Banka je privatizirana i u potpunosti preoblikovana u modernu i inovativnu financijsku instituciju koja je postala tržišni i tehnološki lider u različitim segmentima bankarskog poslovanja. Još jednom, želim osobno zahvaliti g. Prki za njegov vrijedan doprinos tijekom godina i poželjeti mu sve najbolje u budućnosti."

PBZ  i dalje ostaje na čelu hrvatske bankarske scene. Visoko je likvidna i kapitalizirana Banka s bazom od preko 1,6 milijuna  klijenata.  PBZ je danas centar izvrsnosti za mnoga područja bankarskog poslovanja u Intesa Sanpaolo Grupi, a nedavno je postao i regionalni hub, preuzimanjem banaka supsidijara u Bosni i Hercegovini i Sloveniji u sklopu vlasničkog restrukturiranja unutar Grupe."

Božo Prka je izjavio: "Nakon vrlo intenzivnog  i dugog razdoblja provedenog na čelu Uprave PBZ-a odluku o odlasku iz Banke donio sam isključivo  motiviran osobnim razlozima sa željom da se ubuduće više posvetim privatnom životu i svojoj obitelji, a ne s namjerom preuzimanja neke druge dužnosti." navodi se u priopćenju.

Inače, Prka je bio i ministar financija i to u vrijeme premijera Nikice Valentića. Iz Vlade odlazi u urujnu 1997. na vlastiti zahtjev.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze