Istraga u tijeku

Zločin na Kajzerici: Zvjerski ubijena nogometna menadžerica Sanja Hap otvorila vrata svom ubojici

Vanja Vesić

Sanja Hap

Sanja Hap

Prema neslužbenim izvorima, na njezinom tijelu bile su vidljive brojne ozljede, najvjerojatnije od noža ili nekog sličnog oštrog predmeta. Policija sumnjiči i susjeda vršnjaka

Nogometna menadžerica i bivša državna atletska rekorderka Sanja Hap (40) pronađena je zvjerski ubijena u unajmljenom stanu u zagrebačkom naselju Kajzerica u ponedjeljak popodne. Policija je popodne tek potvrdila da je riječ o nasilnoj smrti 40-godišnje žene čije je beživotno tijelo pronađeno oko 18.10 sati u Ulici III. Podbrežje 15. Prema neslužbenim izvorima, na njezinom tijelu bile su vidljive brojne ozljede, najvjerojatnije od noža ili nekog sličnog oštrog predmeta. Ubojica, zasad, nije poznat, no tijekom dana pojavile su se informacije da je jedan od mogućih osumnjičenika muškarac sličnog godišta iz susjedstva! Pretpostavlja se da su se žrtva i ubojica poznavali. Na ulaznim vratima u stan na prvom katu nema tragova koji bi upućivali na provalu i pokušaj nasilnog upada, što dovodi do zaključka da je nesretna žena pustila u stan ubojicu. Istražitelji su na vratima doma pronašli neobično velik broj tragova. To bi moglo dovesti do izvršitelja ovog mučkog ubojstva, koje se, zasad, ne povezuje s njezinim poslom traženja nogometnih talenata, ali niti potpuno ne isključuje. Navodno, mrtvo tijelo nesretne žene pronašao je jedan njezin poznanik. Mimo istrage pojavila se informacija da je nesretna žrtva pronađena vezana, no ta je pojedinost još uvijek pod znakom upitnika.

Sanja Hap bila je poznata kao atletičarka iz Osijeka, koja je svojevremeno postavila i državni rekord Hrvatske na 400 metara s preponama. Nakon atletske karijere zajedno s partnericama 2006. godine osnovala je tvrtku Vicenza, koja će, nažalost, 2013. godine završiti u stečaju. Domaću i svjetsku javnost Hap je zaintrigirala upravo prije devet godina transferom hrvatskog nogometnog reprezentativca Srđana Lakića u prestižnu Bundesligu. Posao njezine firme bio je »otkrivati« mlade talente iz malih klubova. Tako je Lakić iz trećeligaškog GOŠK-a, stigao u prvu ligu domaćeg nogometa, a preko berlinske Herthe dospio do hrvatske izabrane vrste i Kaiserslauterna.