Izrečena nepravomoćna presuda

Željka Marković osuđena na godinu i pol zatvora, Biserka Gregorović na godinu dana

Fiore Vežnaver

Suspendirana ravnateljica Direkcije za poslovne prostore Grada Rijeke pet godina neće moći raditi slične poslove, a oduzete su joj i dvije slike, dva lančića i narukvica



RIJEKA Željka Marković, suspendirana ravnateljica Direkcije za poslovne prostore Grada Rijeke, osuđena je nepravomoćno na godinu i pol zatvora zbog primanja mita i zlouporabe ovlasti. Osim toga, pet godina joj je zabranjen rad na dužnostima na kojima je do sada bila. Sud je odbacio zahtjev Uskoka da se Željki Marković trajno oduzmu sve 52 slike. Oduzete će biti samo dvije koje je dobila od Klasa Grdića, te dva zlatna lančića i narukvica.


Biserka Gregorović, umirovljena inspektorica Državnog inspektorata iz Rijeke, osuđena je na godinu dana, dok je ostalim suoptuženima – Neviji Mišćak, suspendiranoj voditeljici pisarnice Državnog inspektorata, te inspektorima Marku Gašperovu i Bojanu Kuprešaninu i akademskom slikaru Klasu Grdiću – zatvorsku kaznu sud pretvorio u rad u opće dobro u trajanju od 50 dana. Mišćak i Grdić su inače osuđeni na šest mjeseci, a Gašperov i Kuprešanin na pet.