Nastavlja se postupak

Zdenko Kiš priveden nakon izlaska iz bolnice

Portal Novilist.hr

Kiš je prošloga četvrtka uhićen na temelju Europskog uhidbenog naloga, koji je izdala Italija, ali je saslušanje bilo odgođeno jer mu je pozlilo nakon privođenja u policijsku postaju



RIJEKA Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci zadržao je danas u istražnom zatvoru Zdenka Kiša (66 godina) iz Rijeke, uhićenog temeljem Europskog uhidbenog naloga zbog ilegalne trgovine oružjem u Italiji.


Kiš je uhićen po zahtjevu talijanskih pravosudnih tijela koje ga traže zbog izdržavanja pravomoćne zatvorske kazne po presudi od prije 15 godina.


Kiš je prošloga četvrtka uhićen na temelju Europskog uhidbenog naloga, koji je izdala Italija, tražeći njegovo izručenje zbog izdržavanja kazne od jedanaest i pol godina na koliko su ga Talijani osudili 1999. jer je opskrbljivao talijansku mafiju oružjem. 


Radilo se o poznatoj Mafiji del Brenta i njihovom šefu Feliceu Manieru zvanom Anđeosko lice, koji su bili razotkriveni u velikoj akciji talijanskih službi sigurnosti. Poslije se preko pokajnika otkrilo da je tu mafiju oružjem, odnosno kalašnjikovima opskrbljivao Kiš. Bila je to velika afera u Italiji i veliko suđenje ali se Talijani nikad nisu uspjeli dočepati Kiša jer je on živio u Rijeci. O tom slučaju u Italiji su napisane i knjige. 




Nakon privođenja u policiju, Kišu je pozlilo, pa je u četvrtak navečer prebačen u bolnicu. Danas je izašao iz bolnice i odmah je privreden u ŽDO u Rijeci gdje će biti saslušan.