Tragedija u središtu grada

Zbog pogibije dvojice pješaka u Rijeci priveden Aleksandar Cupać

Šarlota Brnčić

Poginuli su Dario Krbavac (50) s područja Opatije i Marko Bunoza (48) iz Rijeke, potvrđeno nam je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. Vozča koji je pobjegao s mjesta nesreće nekoliko sati kasnije dragovoljno se javio u policijsku postaju



RIJEKA U noćašnjoj tragediji u središtu Rijeke poginuli su Dario Krbavac (50) s područja Opatije i Marko Bunoza (48) iz Rijeke, potvrđeno nam je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. 


Identitet osobe koja je privedena zbog sumnje da je na njih naletjela na pješačkom prijelazu i usmrtila ih, a zatim pobjegla s mjesta nesreće, policija nije otkrila, ali doznajemo da je riječ o Aleksandru Cupaću, 35-godišnjem vlasniku fast fooda iz Rijeke. 


Razbijeni Audi Cupać je ostavio u Ulici Riva, kod zgrade Luke Rijeka. Nekoliko sati kasnije dragovoljno javio u policijsku postaju, navodi se u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva. 




Nesreća se dogodila na Trgu Republike Hrvatske, kod Brasserie As (bivša “Slavica”), oko 2.20 sati. Prema riječima očevidaca, koji su s poginulima bili u društvu, vozilo je projurilo velikom brzinom i nisu ga uspjeli vidjeti. O silini udarca svjedoči i to što su tijela dvojice poginulih muškaraca odletjela 50-ak metara od pješačkog prijelaza. Riječ je o muškarcima u dobi od 50 i 48 godina.


Prema prvim informacijama, zeleno svjetlo na semaforu bilo je pješacima, što znači da je vozač projurio kroz dvostruko crveno svjetlo budući da je između dva semafora na tom dijelu ceste manje od stotinjak metara. 


Policijska uprava primorsko – goranska na svojoj je web stranici objavila priopćenje o ovoj nesreći u kojemu se navodi:


“U prometnoj nesreći koja se dogodila noćas oko 2.20 sati u  Adamićevoj ulici u Rijeci smrtno su stradala dvojica muškaraca. Radi se o 50-godišnjaku i 48-godišnjaku s područja Primorsko-goranske županije. Na njih je na pješačkom prijelazu naletjelo i oborilo ih na kolnik osobno vozilo marke Audi riječkih registracijskih oznaka. 


Na mjestu prometne nesreće policija nije zatekla vozača, dok je osobno vozilo zatečeno u Ulici Riva.  Promet je navedenom ulicom bio u prekidu do 5.30 sati te se odvijao obilaznim pravcima. Očevidu prometne nesreće koji je obavljen nazočila je zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Rijeci. 


Okolnosti prometne nesreće  još uvijek se  utvrđuju te je u tijeku kriminalističko istraživanje nad osobom za koju se sumnja da je upravljala osobnim vozilom”.