Ljubomora i alkohol

Zbog napada na ženu priveden bivši nogometaš Zvezdan Cvetković

Ana Raić Knežević

Dinamovog skauta razljutile su poruke koje je njegova partnerica razmjenjivala s drugim muškarcima, do te mjere, da je nesretnica pozvala policiju prestrašena Cvetkovićevim prijetnjama

ZAGREB Bivši nogometaš Zvezdan Cvetković (54) našao se u središtu skandala nakon što ga je za prijetnje i fizički napad prijavila žena s kojom je nekoliko posljednjih godina bio u vezi. Incident, zbog kojeg je Cvetković uhićen, dogodio se u ponedjeljak nešto prije tri sata ujutro. Tada je između njega i njegove 51-godišnje partnerice došlo do svađe, odnosno kulminirale su nesuglasice što su među njima tinjale već danima. Naime, par je, kako doznajemo, pune četiri godine bio u skladnoj vezi, no u posljednje vrijeme nisu im više cvjetale ruže. Zbog toga si je 51-godišnjakinja dopustila kontakte s još nekim muškarcima, što je, međutim, kod Cvetkovića izazvalo salve bijesa.

Sve je kulminiralo u ponedjeljak u sitne jutarnje sate kada je Cvetković svojoj partnerici počeo predbacivati poruke što ih je mobitelom i računalom poslala nekim svojim prijateljima i znancima. Je li se radilo o eksplicitnim porukama ili pak o uobičajenim kontaktima nije nam potvrđeno no Cvetković je reagirao toliko burno da se nesretna žena uplašila. Neko je vrijeme trpila njegove prijetnje, no kada je fizički nasrnuo na nju, te čak dohvatio nož kojim je zamahivao prema njoj, odlučila je pozvati policiju.



Zvezdan Cvetkovića pokušali smo jučer kontaktirati preko nogometnog kluba »Dinamo« u kojem je, kako nam je potvrđeno, angažiran kao skaut novih igrača. Ovaj dugogodišnji nogometni djelatnik svoju igračku karijeru kao obrambeni igrač osim u »Dinamu«, proveo je i u njemačkom »Waldhof Mannheimu«. Pet godina nastupao je i za reprezentaciju Jugoslavije, dok se nakon prestanka igračke karijere nedavno okušao i kao trener banjolučkog »Borca«. S 51-godišnjakinjom se, kako sam tvrdi, poznavao više od deset godina, a njihova četverogodišnja veza bila je sve do sada izuzetno skladna. Često su viđani na društvenim događanjima tim više što je i ona u svojoj poslovnoj branši izuzetno poznata i cijenjena.





Čim je zaprimila prijavu patrola je brzo reagirala, pa je bivši nogometaš još istog jutra priveden u postaju. Tijekom kriminalističkog istraživanje utvrđeno je da je ovom nasilnom ispadu dodatno kumovao i alkohol. Naime, Cvetkoviću je izmjerena koncentracija alkohola u krvi od jednog promila.


Nakon što je ispitan Cvetković je predan tužiteljstvu s kaznenom prijavom kojom mu je na teret stavljena prijetnja. Iako je od suda traženo da mu se odredi istražni zatvor kako u nastavku postupka ne bi utjecao na svjedoke, prije svih svoju patrnericu koja ga je prijavila, te kako ne bi dobio šansu da ju ponovno napadne i prijeti joj, to ipak nije usvojeno. Sudac istrage zaključio je da je dostatno Cvetkoviću izreći zabranu približavanja 51-godišnjakinji, kao i zabranu uspostavljanja bilo kakvih kontakata s njom. Njezin identitet nismo objavili zbog zaštite digniteta žrtve kaznenog djela.