Nova optužnica

Zbog 14 milijuna kuna za radnice “Kamenskog” ugovorili ilegalne sistematske preglede

Ana Raić Knežević

Osim već poznatog nelegalnog financiranja projekta prozivodnje kobiljeg mlijeka iz sredstava Fonda za razvoj i zapošljavanje kojem je na čelu bio Tonković, na teret im je stavljeno i nezakonito ugovaranje sistematskih pregleda za radnice "Kamenskog" u ginekološkoj ordinaciji Tonkovićeve majke



ZAGREB – U “aferi Kamensko” podignuta je još jedna optužnica – teška 14 milijuna kuna. Tolika je šteta učinjena Republici Hrvatskoj malverzacijama što se na teret stavljaju Antunu Crlenjaku, Davoru Vlajčeviću, Petru Tonkoviću, Ivanu Sablji i Damiru Rihtariću.


Osim već poznatog nelegalnog financiranja projekta prozivodnje kobiljeg mlijeka iz sredstava Fonda za razvoj i zapošljavanje kojem je na čelu bio Tonković, na teret im je stavljeno i nezakonito ugovaranje sistematskih pregleda za radnice “Kamenskog” u ginekološkoj ordinaciji Tonkovićeve majke.


Taj ugovor sklopljen je u listopadu 2008. godine iako su svi “ortaci” bili svjesni da ginekološka ordinacija  može isključivo obavljati ginekološke preglede. Ugovor je bio težak 260.000 kuna, a Tonković je, kao protuuslugu Crlenjakovom i Vlajčevićevom “Eko-gradu” odobrio 14 milijuna kuna kredita za izgradnju farme kobila i proizvodnju kobiljeg mlijeka.




Kako se isplata sredstava zakomplicirala u realizaciju kredita uključena je i Hrvatska poštanska banka, te tvrtka “Vilinske poljane”, a od njih su “Kamenskom” stigle i pozajmice za plaćanje sistematskih pregleda u ginekološkoj ordinaciji.