Bura je prejaka

Zaustavljena potraga za mladićem koji je nestao s gumenjaka kod Selca

Branko Škorić

Nestali mladić član je karate kluba iz Svete Nedjelje, koji ljetuje u hostelu Grada Karlovca, dok se s gumenjaka uspio spasiti 20-godišnji karatist iz Opatije. U moru je proveo gotovo sat i 45 minuta a onda se dokopao obale i alarmirao službe koje su krenule u potragu



SELCE Potraga za mladićem iz Svete Nedjelje koji je nestao nakon što je u nedjelju ujutro oko 4.30 sati isplovio s prijateljem u gumenjaku iz Selca, obustavljena je oko definitivno u 16.30 sati.


Brodovi lučkih kapetanija Rijeka i Novi Vinodolski, Vid i Burin,  vezali su se u lukama oko 12.30 sati, budući da im bura i posolica nisu dozvolile daljnju potragu. U 16.30 od potrage su odustali i čanovi HGSS-a koji su pretraživali dio otoka Krka, u okolici Šila gdje je pronađen gumenjak. 


Kako doznajemo, nestali mladić član je karate kluba iz Svete Nedjelje, koji ljetuje u hostelu Grada Karlovca, dok se s gumenjaka uspio spasiti 20-godišnji karatist iz Opatije.




Mladići su gumenjak ukrali u Selcu ali se nakon nekoliko stotina metara, motor gumenjaka – ugasio. Ostali su plutati na uzburkanom moru, a onda ih je struja počela nositi prema otvorenom moru. Kada je shvatio opasnost, Opatijac je skočio u more i zaplivao, a mladić iz Svete Nedjelje ostao je na gumenjaku kojega je struja nosila sve dalje prema pučini.


Nakon gotovo sat i 45 minuta provedenih u moru, mladić je uspio doći do obale, požurio je u hostel, ispričao što se dogodilo, a zatim je alarmirana policija i sve ostale službe.


U hostelu u Selcu pronašli smo Opatijca koji se uspio spasiti s gumenjaka, ali je bio potpuno u šoku i nije bio voljan razgovarati s novinarima.