Županijski sud u Bjelovaru

Za brutalno ubojstvo 63-ogodišnjaka nepravomoćno osuđeni na 14 i 11 godina zatvora

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Izrečena im je sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti koja će se izvršiti u okviru zatvorskog sustava i može trajati do prestanka izvršenja kazne zatvora



BJELOVAR Zbog ubojstva 63-ogodišnjeg Daruvarčana Dalibora Melvarda Županijski sud u Bjelovaru nepravomoćno je na zatvorske kazne od 14, odnosno 11 godina osudio Daruvarčane Danijela Perkovića (29) i Kristijana Petrana (28), uz obaveznu mjeru liječenja od alkoholizma.


Presuda sudskog vijeća donesena je nakon iskaza sudskih vještaka te saslušanja optuženika koji su se branili da su 63-godišnjaka ubili u samoobrani.


Obojici je produljen i istražni zatvor, a u kaznu im je uračunato i vrijeme koje su proveli ondje od 19. odnosno 29. srpnja.




Izrečena im je sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti koja će se izvršiti u okviru zatvorskog sustava i može trajati do prestanka izvršenja kazne zatvora.


Prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru, Perković i Petran su pod utjecajem alkohola ubili su Melvarda u neutvrđeno vrijeme od 21. do 22. lipnja u obiteljskoj kući u Ulici Ivana Gundulića 19 u Daruvaru. S ciljem da ga usmrte, napali su ga u dnevnom boravku, nogama i rukama udarali po cijelom tijelu, a Perković ga je udarao i drvenom letvom, slomili su mu čeljust i nanijeli ozljede po glavi i tijelu. Zatim su ga odvukli do kuhinje i kroz prozor s visine od 2,60 metra bacili na dvorište. Potom su ga, dok je još bio živ, bacili u bunar u kojemu se Medvard utopio.


S obzirom da je riječ o nepravomoćnoj presudi, osuđenici i Županijsko državno odvjetništvo mogu se žaliti Vrhovnom sudu Republike Hrvatske.


»Po zaprimanju pisanog otpravka presude razmotrit ćemo argumentaciju suda i donijeti odluku o podnošenju žalbe«, priopćili su iz Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru nakon što je Županijski sud u Bjelovaru prvostupanjsku presudu donio u petak, 24. studenog.