Pušten na slobodu

ZNA SE ČAK I TOČNO VRIJEME Neopreznog radnika koji je izazvao veliki požar odala video snimka

Fiore Vežnaver

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Na snimci se jasno vidi kako je jedan radnik neoprezno istresao pepeljaru – izjavio nam je naš izvor



Golemi požar – što je proteklog petka zahvatio sedam velikih hala u nizu na Škurinjama, prvenstveno pogone tvrtke Elgrad, te pričinio višemilijunsku štetu – izazvan je nepažnjom radnika. Pokazala to istraga o katastrofalnom požaru, čiji je ključni nalaz da je požar planuo nakon što je jedan zaposlenik Elgrada ispraznio pepeljaru s opušcima u plastičnu vreću za otpad i napustio skladište.


Policija je privela i uhitila osumnjičenog 35-godišnjaka, kojeg se tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, da je »doveo u opasnost živote i imovinu općeopasnom radnjom i sredstvom«. Okrivljenog djelatnika policija je jučer poslijepodne privela na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, nakon čega je pušten da se u daljnjem kaznenom postupku brani sa slobode. 


Službeno nije priopćeno kako je došlo do rasvjetljavanja krucijalnih trenutaka prije izbijanja velikog požara i što je presudilo da se za kratko vrijeme uspije otkriti uzrok izbijanja požara što je postao tema dana u Rijeci. No, neslužbena saznanja do kojih je došao Novi list kazuju da je odlučujuća bila snimka videonadzora u tvrtki Elgrad.




– Na snimci se jasno vidi kako je jedan radnik neoprezno istresao pepeljaru – izjavio nam je naš izvor koji je želio ostati anoniman, dodajući da je nakon ovakvog traga istražiteljima uvelike utrt put za brzo rasvjetljavanje krunskog pitanja u ovom slučaju – uzroka požara.


– U ovom slučaju se zato osumnjičeni tereti da je nešto počinio u vrlo precizno vrijeme, u 20 sati i 56 minuta – podvlači naš izvor.


Više u tiskanom izdanju Novog lista…