Ljepotan ipak dolijao

ZASTRANIO Bivši sudionik izbora za Mistera Hrvatske završio u riječkom zatvoru zbog – prijevara

Slavica Kleva

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Za sada tužitelj istražuje okolnosti osam prijevara koliko je policija podnijela, no, hoće li to biti i konačan broj djela za koje se osumnjičeni tereti, za sada nije poznato. Ni šteta nastala prijevarama nije precizirana



RIJEKA Prijevare, krađe, nedozvoljena uporaba osobnih podataka, računalna prijevara, sve su to kaznena djela za koje se sumnjiči 25-godišnji Elio Dolenec iz Varaždina, mladić kojeg neki portali opisuju »varaždinskim misterom« s obzirom da je bio sudionik jednog hrvatskog izbora za Miss i Mistera.


Dolenec je ispitan na tužilaštvu nakon čega je i predloženo da mu se odredi mjera istražnog zatvora jer tužitelj sumnja da nekoliko prijava oštećenih osoba protiv osumnjičenog nije kraj, već početak istrage i odmotavanje klupka kaznenih djela za koje se osumnjičeni tereti.


Stoga je i priveden dežurnom sucu istrage Županijskog suda Dušku Tišmi koji je prihvatio prijedlog tužitelja, pa zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog opasnosti od bijega i odredio mjeru istražnog zatvora osumnjičenom.




Sumnja se da je Dolenec upotrijebio osobne podatke jedne prijateljice i na njezin račun odnosno uz pomoć njezinih osobnih podataka u jednoj banci podignuo kredit. Osim tog oblika prijevare, Dolenec se sumnjiči i za prijevare putem oglasa. Tobože bi uplatio da mu se isporuči skupocjeni mobitel, ispunio lažne printane naloge iz kojih je vidljiva navodna uplata, no, na koncu, uplata bi izostala, a mobitel isporučen. Protiv Doleneca je i kaznena prijava zbog neplaćanja hotelskog odnosno apartmanskog smještaja na području naše županije.


Za sada tužitelj istražuje okolnosti osam prijevara koliko je policija podnijela, no, hoće li to biti i konačan broj djela za koje se osumnjičeni tereti, za sada nije poznato. Ni šteta nastala prijevarama nije precizirana, stoga će tužitelj imati mjesec dana vremena, koliko je osumnjičenom određena mjera istražnog zatvora, za preciziranje optužnog akta.