Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. rujna 2019.
Vozači pozvani na oprez

Vozilima naletjeli na životinje u Delnicama, Klani, Krku i Malom Lošinju

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 30. kolovoz 2018. u 19:17 2018-08-30T19:17:00+02:00

Na Krku je  vozač osobnog vozila marke „VW Sharan“ naletio na bika, a u Malom Lošinju na divlju svinju vozač osobnog vozila marke Renault

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske u posljednjih nekoliko dana evidentirano je sedam naleta vozila na životinje.

U ovim događajima sudjelovali su vozači osobnih vozila, a sudari sa životinjama dogodili su se na području Delnica, Klane, Krka i Malog Lošinja.

Na Krku je  vozač osobnog vozila marke „VW Sharan“ naletio na bika, a u Malom Lošinju na divlju svinju vozač osobnog vozila marke Renault, javlja PU primorsko-goranska.

U ostalim događajima vozači su s vozilima marki BMW, Mazda, Opel, Škoda i Toyota u tri događaja naletjeli na srneću divljač, dok je u dva događaja došlo do sudara s ovcama.

Materijalna šteta procjenjuje se na 56 tisuća kuna.

Policija upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, posebice u jutarnjim i kasnim večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

Policijski dužnosnici ističu da vozači vozila koji sudjeluju u naletu na životinje na cesti, ako se utvrdi da je do nDelnica, Klane, Krka i Malog Lošinjaaleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio nepropisnom ili neprilagođenom brzinom kretanja vozila, odgovaraju sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Protiv takvih vozača pokreće se prekršajni postupak.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.