Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. siječnja 2020.
PU primorsko-goranska

Velika akcija nadzora: Policija zatekla 13 motociklista u brzoj vožnji

Prometna policija provela je 24-satnu akciju nadzora brzine / snimio S. DRECHSLER
Prometna policija provela je 24-satnu akciju nadzora brzine / snimio S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 20. listopad 2017. u 14:54 2017-10-20T14:54:16+02:00

Tijekom trajanja akcije evidentirano je 327 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, od kojih su 252 prekršaja evidentirali policijski službenici prometne policije, dok je 75 prekršaja zabilježeno tehničkim sredstvima

Dvadesetčetverosatna akcija nadzora brzine kretanja vozila koja je provedena na prometnicama Primorsko-goranske županije istodobno se provodila ne samo na području cijele Hrvatske, nego i na teritoriju država Europske unije, a sve u skladu s aktivnostima organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europske unije. Cilj nije bio samo represija, nego i preventivno djelovanje na sve vozače.

Akcija je u Primorsko-goranskoj županiji provedena na ukupno 28 lokacija, a u provedbi akcije je bio uključen maksimalno raspoloživ broj djelatnika prometne policije koji su koristili sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila.

Tijekom trajanja akcije evidentirano je sveukupno 327 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, od kojih su 252 prekršaja evidentirali policijski službenici prometne policije, dok je 75 prekršaja zabilježeno tehničkim sredstvima. Od ukupnog broja prekršaja, 13 prekršaja prekoračenja brzine počinili su vozači motocikala.

Rekorder akcije evidentiran je kod Delnica na autocesti A6 Rijeka – Zagreb, gdje je u počinjenju prekršaja u srijedu prijepodne zatečen vozač osobnog vozila marke volkswagen riječkih registarskih oznaka koji se vozilom kretao brzinom od 161 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 80 km/h.

U istom vremenu dogodilo se i šest prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, a četiri prometne nesreće su s materijalnom štetom.

Provedbu akcije nadzora brzine kretanja vozila popratili su mediji, ali i građani koji su se uključili u pripremu akcije predlažući lokacije na kojima su smatrali da je potrebna veća prisutnost policije i nadzor brzine kretanja vozila. Ponuđenu mogućnost iskoristilo je 50-ak građana svojim prijedlozima, čime su pridonijeli pripremi akcije, na čemu im riječka policija zahvaljuje. Svi pristigli prijedlozi građana su razmotreni, od kojih je dio lokacija izabran te je na njima proveden nadzor brzine kretanja vozila u sklopu ove 24-satne akcije prometne policije. Ostali prijedlozi građana su analizirani te će nadzor brzine kretanja vozila na njima biti proveden u budućim akcijama i kroz redoviti nadzor, kao i kontrolu prometa na cestama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.