Bešćutni sin

VIŠKOVLJANIN IZNUĐIVAO MAJKU Žena skupljala boce da bi mu dala novac. Ako nije imala ju je tukao

Šarlota Brnčić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Sve je kulminiralo 2. svibnja kada je opetovano od majke tražio novac koji nije imala. Nije prihvatio negativan odgovor već ju je rukama izudarao po glavi, govoreći joj da će je ubiti



RIJEKA Jednomjesečni istražni zatvor određen je jučer poslijepodne 40-godišnjem R. D. iz Viškova, osumnjičenom za kaznena djela iznude i kazneno djelo tjelesne ozljede na štetu svoje majke.


Prethodno je ispitan u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu koje je potom dežurnom sucu istrage Dušku Tišmi podnijelo zahtjev da se nasilniku odredi istražni zatvor. Visina jamstva kojim se može zamijeniti zatvor određena je na 35.000 kuna. Kako neslužbeno saznajemo, 40-godišnjak je do sada već više puta prekršajno prijavljivan upravo zbog obiteljskog nasilja.


Ovoga puta ga se sumnjiči da je od sredine siječnja 2015. godine do 2. svibnja ove godine svakodnevno od majke zahtijevao da mu daje 10 do 20 kuna. Kada ona nije imala novac koji je tražio, vikao bi na nju i udarao ju po tijelu. Strahujući od daljnjih fizičkih napada, nesretna je žena skupljala boce kako bi novac od prodaje davala sinu.




Sve je kulminiralo 2. svibnja kada je opetovano od majke tražio novac koji nije imala. Nije prihvatio negativan odgovor već ju je rukama izudarao po glavi, govoreći joj da će je ubiti. Vrijeđao ju je i »počastio« brojnim psovkama, što je kod nje izazvalo strah i osjećaj da joj je život ugrožen. U napadu je zadobila kontuzije očnih vjeđa i područja oko očiju.