Tragedija kod Karlovca

Umirovljenik (75) ubijen na kućnom pragu: ubojica mu na glavu stavio partizansku kapu?

Damir Kundić

Predsjednik MO tvrdi da je partizanskom kapom s petokrakom ubojica želio zamaskirati pravi motiv ubojstva jer da u Krstinji gdje se ubojstvo dogodilo nema problema u međunacionalnim odnosima



 U Krstinji, mjestu u vojnićkoj općini, pronađen je mrtav 75-godišnji muškarac, izvijestila je poslijepodne karlovačka Policijska uprava. Kako neslužbeno doznajemo, Momčilo Španović , kojega je pred kućom pronašla susjeda, bio je pokriven dekom a na glavi mu je bila stavljena partizanska kapa s petokrakom. 


Predsjednik MO Krstinja Predrag Gušić je potvrdio da je i on čuo tu verziju priče ali smatra da je ubojica time vjerojatno išao zamaskirati pravi motiv ubojstva. Tvrdi da su međunacionalni odnosi u tom višeetničkom naselju, više nego dobri.


Mještani kažu da je muškarac živio sam i nije u blizini imao rodbine, a kako nije došao po ručak mještanki kod koje se hranio, ona je nazvala njegovu susjedu da ga potraži. Susjeda ga je pronašla mrtvog ispred kuće i o tome je izvijestila policiju. Zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Mladen Krajačić, koji je na mjestu očevida, kaže da se smrt smatra nasilnom.

Tijelo žrtve prevezeno je u karlovačku bolnicu na obdukciju, a očevid na mjestu tragedije je u tijeku.