Oprez

Ulazila Riječankama u stan i ukrala 31 tisuću kuna

Fiore Vežnaver

Dijana Ivanović je s još nepoznatim suučesnicama ulazila ženama u stan pod izlikom prodaje masažera i okradala ih



Dijana Ivanović, 32-godišnjakinja iz Pitomače, smještena je jučer u riječki zatvor, pod sumnjom da je na drzak način okrala tri starije Riječanke – u dobi od 74, 78 i 86 godina – koje su oštećene za ukupno 31 tisuću kuna.


Policija ju je privela pod sumnjom da je u proteklih mjesec i pol dana izvela u Rijeci tri krađe u kojima je imala suučesnice, trenutno nepoznate. Prvi slučaj zbio se 8. veljače, za prijepodneva, u Bujskoj ulici u Rijeci, nakon što su se na kućnom pragu stanarke pojavile dvije nepoznate ženske osobe koje su joj nudile na prodaju masažer. Pustila ih je u stan, ne zaključavši vrata, te otišla do kuhinje gdje su je neznanke počele masirati. Dijana Ivanović se tereti da je za to vrijeme s jednom suučesnicom neprimjetno ušla u stan, otišla do spavaće sobe i iz ladica komode uzela 1.600 kuna te zlatni lančić, narukvicu i prsten. Poslije toga je otišla do dnevnog boravka, gdje se domogla još jedne kožne narukvice. Vlasnica je oštećena za ukupno deset tisuća kuna.


Pet dana kasnije Dijana Ivanović je, po dosadašnjim sumnjama, operirala s kompanjonkama u Ulici Vitomira Paje Širole. Dvije njene partnerice su jednoj stanarki došle na ulazna vrata i obavijestile je da je osvojila masažu na nagradnoj igri. Pustila ih je u stan, gošće su ostavile otvorena ulazna vrata, pa su sve otišle do kuhinje, gdje je stanarku počela masirati jedna od njih. Za to vrijeme je Ivanović s jednom kompanjonkom neprimjetno ušla u stan te s police garderobnog ormara uzela kovertu s 9.200 kuna.




Posljednji slučaj zbio se 8. ožujka u Kumičićevoj ulici u Rijeci, pod vrlo sličnim okolnostima. Na meti prevarantica i kradljivica našla se starica kojoj su rekle da je za Dan žena – osvojila ručni masažer. No, žena je na kraju ostala bez vrijednosti u spavaćoj sobi: kradljivice su joj uzele 2.000 kuna, pet zlatnih ženskih prstena, četiri zlatna lančića i dva zlatna medaljona, u ukupnoj vrijednosti od 12 tisuća kuna.


Žena iz Pitomače prijavljena je za dvije teške krađe i krađu. Nakon okončane policijske istrage i ispitivanja u tužiteljstvu privedena je sutkinji istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniji Zorc koja joj je odredila istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla ponoviti kazneno djelo. Određena je i visina jamstva od 30 tisuća kuna, čijim plaćanjem može biti puštena da se u daljnjem postupku brani sa slobode.