Dolijao 43-godišnji lopov

Uhićen pljačkaš iz casina u centru Rijeke, policiji je otprije poznat po nizu nedjela

Fiore Vežnaver

Mladen Agatić (u sredini) / Snimio Fiore VEŽNAVER

Mladen Agatić (u sredini) / Snimio Fiore VEŽNAVER

Agatić se sumnjiči da je krađu s elementima nasilja u casinu u riječkoj Ulici Riva izveo oko 2.30 sati u četvrtak. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, u jednom trenutku ušao je u odvojeni prostor blagajne, gdje se nalazila i jedna djelatnica casina. U trenucima što su uslijedili kradljivac je sa stola uzeo novac, a radilo se o 11.500 kuna



RIJEKA  Riječka policija otkrila je počinitelja razbojničke krađe u casinu Ri u strogom središtu Rijeke u noći na prošli četvrtak. Za to kazneno djelo osumnjičen je 43-godišnji Mladen Agatić, rodom iz Gradačca, nastanjen u Rijeci, koji je jučer poslijepodne i smješten u istražni zatvor.


Agatić se sumnjiči da je krađu s elementima nasilja u casinu u riječkoj Ulici Riva izveo oko 2.30 sati u četvrtak. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, u jednom trenutku ušao je u odvojeni prostor blagajne, gdje se nalazila i jedna djelatnica casina. U trenucima što su uslijedili kradljivac je sa stola uzeo novac, a radilo se o 11.500 kuna.


Djelatnica ga je pak, kada je vidjela što se dogodilo, pokušala spriječiti da ode s novcem, no kradljivac ju je tada odgurnuo, pa umaknuo iz casina.




Policija je lopovu uspjela ući u trag, a u istrazi koju su vodili djelatnici Prve policijske postaje Rijeka, kod osumnjičenog je i pronađen manji dio novca nestalog iz casina.


Nakon ispitivanja u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu, Agatić je jučer poslijepodne predveden sutkinji istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniji Zorc koja mu je odredila istražni zatvor, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Određena je i visina jamstva od 20 tisuća kuna, čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode. Agatić je dosad više puta osuđivan, zbog imovinskih i drugih delikata.