Pokušaj terorizma ili vandalizam?

Uhićen Riječanin koji je bacio Molotovljev koktel na konzulat Srbije

Šarlota Brnčić

Iako nam je iz PU primorsko-goranske na upite o tome je li pronađen počinitelj odgovoreno niječno, naši izvori bliski konzularnim krugovima decidirano su ustvrdili kako je slučaj riješen u roku od 24 sata



RIJEKA   Uhvaćen je muškarac koji je na vrata Generalnog konzulata Republike Srbije jučer oko 4 sata u noći bacio staklenu bocu sa zapaljivom tekućinom. Iako nam je danas iz PU primorsko-goranske na naše upite o tome je li pronađen počinitelj odgovoreno niječno, naši izvori bliski konzularnim krugovima poslijepodne su decidirano ustvrdili kako je slučaj riješen u roku od 24 sata.


Sudeći prema još nekim našim saznanjima, odgovoran za taj čin priveden je rukama pravde, a u pitanju je Riječanin srednje dobi. Motiv zbog kojeg je to napravio za sada je nepoznat te bi se više informacija o tome trebalo znati sutra.


Policijskim očevidom nakon incidenta utvrđeno je kako je počinitelj pokušao zapaliti tekućinu u boci, nakon čega je bocu bacio prema vratima konzulata. Boca se razbila, tekućina se prolila, no kako se nije zapalila, na vratima i pročelju zgrade nisu nastala oštećenja. Na slučaju su angažirani djelatnici Prve policijske postaje u suradnji sa Sektorom kriminalističke policije PU primorsko-goranske.