Nastavak "Afere HNS"

Uhićen Nenad Pralija, bivši sportski direktor NK Splita

Danko Radaljac

Uz Praliju uhićeni su i tajnik Splita Špiro Barbarić te jedna djelatnica računovodstva



Nenad Pralija, bivši sportski direktor NK Splita, uhićen je u utorak navečer u Splitu u nastavku afere HNS. Potvrdili su to za Novi list visoki istražiteljski izvori, a navodno je uhićen nakon što je o njegovim “rabotama” progovorio nedavno uhićeni Neven Šprajcer, tada tajnik Udruge prvoligaša i bivši tajnik NK Karlovca.


Nekadašnji reprezentativac Hrvatske uhićen je jer je navodno davao novac kako bi Split imao pošteno suđenje u Drugoj i Prvoj ligi. Podsjetimo, RNK Split je ekspresno iz Četvrte lige u tri godine došao do Prve, a onda je odmah i tamo izborio mjesto u Europi. Dapače, vjeruje se kako je Širićev lobi ove sezone baš s utakmicom Split – Hajduk dao do znanja “majstorima s mora” i njihovom predsjedniku Hrvoju Malešu da se neka lova treba platiti. Jer, sudački trio na čelu s Brunom Marićem tada je očevidno pokrao Hajduka na zelenom terenu.


Dodatnih podataka o uhićenju Pralije i daljnjem postupku još uvijek nema, jer traju ona prva 24 sata kada je uhićenik još uvijek pod policijskom obradom. I još jednom je čitavu akciju koordinirao USKOK. Još se jednom moglo čuti kako ovo nije kraj uhićenjima unutar hrvatskog nogometa, koja su krenula sa Širićem i Djedovićem, kao “alfa” osumnjičenicima za globalna namještanja putem sudaca. Dapače, nije teško zaključiti kako Pralija nije davao svoj novac kako bi Splitu sve išlo “po špagi”, kada se zna da su alfe i omege, bogovi i batine, u RNK Splitu braća Žužul.


Slobodna Dalmacija navodi kako su uz Praliju uhićeni i tajnik Splita Špiro Barbarić te jedna djelatnica računovodstva.