Nagađaju se motivi

Ubojica s Rastočina u susjeda ispalio pet hitaca: Do tragedije došlo zbog banalne svađe oko golubova?

Fiore Vežnaver

Vinko Petek, 74-godišnji bivši oficir JNA, osumnjičen za ubojstvo susjeda Vladimira Lakičevića, bio je pasionirani ljubitelj oružja i legalno ga je posjedovao.  Stanara s 13. kata stanovnici nebodera opisuju kao konfliktnu osobu, a jedna od glavnih razmirica bila je zbog golubova koje je Petek uzgajao na balkonu



RIJEKA Posjedovao je više komada oružja, dva pištolja i pušku, držao ih je legalno. Jednim od tih pištolja, kalibra 7,65 mm,  pucao je u žrtvu. Susjedi opisuju  74-godišnjaka kao pasioniranog ljubitelja oružja, bivši je oficir JNA. Konfliktna je osoba, sklon sukobljavanju s drugim stanarima zgrade. Živio je sa suprugom u stanu na 13. katu nebodera.  Na balkonu je volio hraniti golubove, što je smetalo susjedima i bilo je to ishodište razmirica.


Odrednice su to što se vežu za 74-godišnjeg Vinka Peteka, osumnjičenog da je u prizemlju, u  ulaznom holu nebodera,  u utorak navečer hicima iz pištolja usmrtio drugog stanara zgrade s brojem 4 na Rastočinama, Vladimira Lakičevića, 54-godišnjeg čovjeka koji je živio u stanu dva kata ispod njega, na istoj »vertikali«. Petek je nakon zločina priveden u policiju, uhićen i podvrgnut kriminalističkom istraživanju. Očekuje ga, najvjerojatnije uz kaznenu prijavu za ubojstvo, privođenje na ispitivanje u tužiteljstvo i, bude li tražen njegov pritvor, a zacijelo hoće, odvođenje pred suca istrage.


Ljudi upućeni u prve preliminarne nalaze istrage navode nam da je napadač prema žrtvi ispucao četiri – pet hitaca. Čini se da je jedan metak napadač ispucao u žrtvu kada je nesretnik već pao na pod.




– Ubijeni Vladimir bio je miran, tih, radišan čovjek. Otišla je dobra, topla osoba, omiljena u društvu. Bio je građevinski poduzetnik, imao je tvrtku. Bivši je sportaš, košarkaš. Strašno je to što mu se dogodilo, za onog koji je to učinio ne mogu se pronaći riječi opravdanja. Vrlo sam tužan nakon svega – obratio nam se jučer ujutro pred neboderom, još u šoku zbog izgubljenog dobrog prijatelja, sredovječni muškarac. – Naš Vlado iza sebe je ostavio suprugu, sina i kćer…  S druge strane imamo čovjeka koji je, koliko je meni poznato, terorizirao i dolazio u sukob praktički sa svima. Koliko znam, i svojoj supruzi je prijetio. Mislim da je imao psihičkih smetnji, ako ne i više od toga, no to bi trebala rasvijetliti istraga. Čujem da je u stanu držao više komada oružja – govori nam prijatelj ubijenog, ni sam još ne vjerujući da nema više Vladimira Lakičevića.


Više detalja o ubojstvu na Rastočinama pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista…